Jullie kennen waarschijnlijk wel de game; SCMRPG (Super Columbine Massacre RPG). Danny LeDonne, die overigens ook de game heeft gemaakt, besloot verder op dit onderwerp in te gaan door er ook nog een film van te maken.Op 20 April 1999 was er een grote schietpartij op de Columbine High School in Amerika. Natuurlijk besteedde de pers hier veel aandacht aan en al snel kwamen er boeken en films over. In 2005 kwam er ook een game over uit, en je raad het al, die game is natuurlijk; Super Columbine Massacre RPG. Danny LeDonne voelde al meteen een mooie filmlijn bij het maken van de game, en ondanks de vele kritiek op de game komt er nu toch een film van. Namelijk; Playing Columbine. De game zelf dient nu zo’n beetje als achtergrond verhaal van de film. Het verrassende van deze aankomende film is dat Danny LeDonne niet de enige gameproducer is die eraan meewerkt, er zijn er namelijk Het volgende komt van playingcolumbine.com

wrote
“Playing Columbine” brings together game industry leaders, theorists, and developers, authors, filmmakers, journalists, elected officials, school shooting survivors, concerned citizens, festival organizers, media activists, free speech loyalists, and videogame players to examine the issues surrounding the future of videogames as an art form and how one game has touched upon the larger development of an emergent form of expression..

(De clip is wel Engels)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.