Loading Events

« All Events

Nationale Voorleesdagen

January 24 - February 3

De Nationale Voorleesdagen 2024

24 januari tot en met 3 februari

Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait het om voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Voorlezen heeft namelijk heel wat voordelen, zoals een positief effect op de woordenschat en het tekstbegrip. Bovendien ontwikkelen kinderen naast hun taalgevoel ook een beter inlevingsvermogen.

Voorlezen gaat voor!

Prentenboek van het Jaar 2024

Help! Een verrassing! van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus. De mini-editie van het prentenboek is tijdens de Nationale Voorleesdagen 2024 voor slechts € 5,75 verkrijgbaar in de boekhandel.

Over de auteur

Miriam Bos is een Nederlandse illustrator die in 2022 debuteerde met haar eerste eigen prentenboek Help! Een verrassing! Met haar veelgevraagde artwork verschijnt ze (internationaal) in educatieve kinderboeken, spellen en puzzels. In juni verschijnt bij Lemniscaat haar tweede prentenboek Cadeautje.

Details

Start:
January 24
End:
February 3