Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Exorcist 2.Exorcist 2 begint met de keuze tussen casual, expert en professional. Aangezien ik een zoek en vind spel gauw voorspelbaar vind kies ik voor Exorcist 2 met de keuze expert. Het spel begint meteen met het probleem dat het nichtje van de pastoor bezeten is door demonen, en jij als exorcist belooft hem te helpen. De pastoor geeft je zijn zegen en de zoektocht begint in de kerk. De duistere uitstraling maakt het zeer spannend. Ik merk meteen het verschil tussen de moeilijkheid casual en expert, want het kost me enige moeite om uit te zoeken waar de volgende aanwijzing ligt. Het is duidelijk dat een zoek en vind spel zeker niet voorspelbaar hoeft te zijn, want dit spel heeft de voorwerpen en aanwijzingen zeer goed verstopt in de omgeving. Na een tijdje zoeken en puzzelen vind ik het nichtje, maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. Het nichtje is nog steeds bezeten door een demoon en de manier om hem uit te drijven ligt blijkbaar niet in deze kamer. Terug naar de kerk dus, waar ik na lang zoeken een hint moet gebruiken om verder te komen. Mijn aanrader als je nog niet al te bekend bent met zoek en vind spellen is om te beginnen met de moeilijkheid casual, want expert vergt toch heel veel logisch denken om de volgende stap te vinden.

Na je werk als exorcist te hebben gedaan en het nichtje is gered, vertelt de pastoor dat over het kasteel verderop een boel geruchten gaan dat het er spookt, en of jij als exorcist even een kijkje wilt nemen. Bij het kasteel wordt je eerst weggejaagd door een man die zich voordoet als de huidige eigenaar. Na even denken weet je het zeker: dit was de hulp van je mentor! Na hem uit te leggen wie je bent herkend hij jou ook en vertelt hij het ware verhaal. Je oude mentor is na een lang eenzaam onderzoek slachtoffer geworden van het kwaad. Zijn hulp vraagt jou dan ook of jij iets kunt doen om dit kwaad uit te drijven en je meester weer terug te brengen uit zijn diepe slaap. Met geen enkele aanwijzing begin je in het kasteel, en langzaam maar zeker weet je het kwaad steeds verder uit te drijven in verschillende kamers. Vaak zal je een voorwerp zien en wanneer je erop klikt, zal er staan dat het scharnier is vastgeroest. Het is dan aan jou om te bedenken wat je daarvoor nodig hebt en om dat te vinden. Soms is de oplossing voor een scharnier niet helemaal wat je dacht dat je nodig had, maar dit maakt het uitdagend omdat je nooit zeker weet welk voorwerp nodig is maakt dit een heel uitdagend gedeelte van het spel

Naast de puzzelwijze om verschillende deuren los te krijgen of bij voorwerpen te kunnen komen, zijn er ook de ‘standaard’ zoek en vind gedeeltes waar je een lijst krijgt met voorwerpen die je in de afbeelding moet vinden. Af en toe is er een speciaal puzzelgedeelte waarbij je bijvoorbeeld eerst vier kristallen moet vinden en deze dan in de juiste volgorde moet koppelen om weer een volgende aanwijzing vrij te spelen. Op deze manier is het spel zo veelzijdig aan puzzels en aanwijzingen dat je het spel meteen wilt uitspelen, omdat alles meer nieuwsgierigheid wekt. De puzzels zelf zijn ook moeilijk genoeg om niet meteen door te hebben wat je moet doen, het is niet vanzelfsprekend en daardoor heel uitdagend.

Conclusie:Exorcist 2 is een zoek en vind spel met een goed aanpasbare moeilijkheidsgraad waardoor zelfs de meest doorgewinterde casual gamer hier uren plezier van kan hebben. Het spannende thema gaat het hele spel door en maakt het echt leuk om te spelen. De lijsten met voorwerpen om te zoeken zijn duidelijk en de afbeelding laat de voorwerpen niet opvallen waardoor het echt een uitdaging is. De puzzels die nieuwe kamers en voorwerpen verborgen houden zijn uitdagend, en vereisen logisch denkwerk om ze op te lossen. Al met al is Exorcist 2 een heel spannend en uitdagend spel wat je bezighoudt tot het eind, en daarna nóg een keer zou willen spelen!Exorcist 2 is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.