Android en iPhone telefoons zijn helemaal hot op dit moment. En voor deze telefoons kun je ontzettend veel leuke applicaties vinden op internet en in de bijbehorende markets. Het is natuurlijk leuk om te weten wat je allemaal kan vinden. Daarom ga ik voor jullie wat ‘girly’ applicaties uit proberen en er jullie natuurlijk alles over vertellen. Deze week begin ik met de applicatie Twitter.

Wie kent het medium Twitter nog niet? Wij vanuit Female-Gamers gebruiken Twitter, zoals je ook in het artikel Female-Gamers & Sociale Media kan lezen. Voor diegene die niet weten wat Twitter is, Twitter is een soort mini-blog website hier kan je de laatste nieuwtjes over jezelf online plaatsen, iets wat je aan het doen bent of waar je bent, ook wel Tweets genoemd. Twitter kent miljoenen leden die nieuwtjes plaatsen over zichzelf. Wat leuk is aan Twitter op een Android telefoon is dat je Twitter overal kunt gebruiken. Doordat op de meeste Android telefoons draadloos internet zit kun je in heel Nederland je ‘Tweets’ versturen.

Voor de iPhone heb je verschillende versies van Twitter zowel betaald als niet betaald. Voor de Android kun je gewoon zoeken op Twitter en je vind de standaard Twitter versie. Je hebt ook extra aanvullingen op Twitter maar dit zijn geen andere versies van Twitter.Do’s en Dont’s Wereldwijd zetten mensen van alles op Twitter. Zelf zet ik er wel eens op wat ik aan het doen ben, of ik mopper dat het weer eens een zonloze dag is in de zomer. Verder volg ik aardig wat mensen en bedrijven op Twitter voor de laatste nieuwtjes. Een aantal leuke handigheidjes heb ik voor jullie op een rijtje gezet:- Volg je favoriete website op Twitter, je bent altijd gelijk voorzien van alle laatste nieuwtjes. – Volg je idool, favoriete acteur of persoon op Twitter om te weten waar ze mee bezig zijn. – Zet je leuke Tweets online en scoor berichten terug van vrienden en volgers (followers). – Koppel je Twitter account aan Facebook en Hyves of je weblog zodat iedereen je Tweets kan volgen. – Check Twitter regelmatig op een dag zodat je op de hoogte bent van alle nieuwtjes, News travels fast! En natuurlijk de Dont’s:- Vertel anderen letterlijk wat je aan het doen bent. Niet iedereen vind het interessant om te weten of je op het toilet zit, of dat je nog drie passen moet lopen om op je werk te komen. – Geef geen brutale of niet slimme reacties op artiesten zoals Pink. Je kan hier het bericht lezen wat er is gebeurd.- Als je op jezelf woont zet dan niet uitgebreid op Twitter dat je op vakantie bent. – Wordt niet te verslaafd aan Twitter! Twitter woordenboekVoor de Twitter groentjes heb ik nog een paar typische Twitter woorden op een rijtje gezet met uitleg.Direct Message: Een privé bericht.Follow: Iemand volgen zodat je zijn/haar Tweets kan lezen.Followers: De mensen die jou volgen en jouw Tweets kunnen lezen.Tweets: Een berichtje wat je op twitter plaatst heet een Tweet.# of terwijl Hashtack: Dit kun je voor een woord zetten. Dit maakt het woord clickable en andere over de hele wereld kunnen jouw tweet met dit woord erin lezen. Gerard Ekdom van 3FM probeert zo wel eens een trending topic te maken, dit lukt hem met regelmaat met een grappig woord. Trends: Populaire onderwerpen. Re-Tweet: Je plaatst op jouw profiel naar jouw followers een Tweet van iemand anders. Mention: Je kunt iemand aanhalen in je Tweet dit doe je door een @ voor de naam te plaatsen van een persoon of gebruiker. Bijvoorbeeld @FemaleGamers.

Zoals ik al liet weten zitten wij met onze Female-Gamers Crew op Twitter mocht je willen weten wat wij allemaal uitspoken op het net je vindt ons hier.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.