Ik ben zeker een Toy Story fan, en de kans om Toy Story 3 te reviewen greep ik dan ook met beide handen aan. Hier kan je de PlayStation 3 review vinden, gemaakt door Elles.

Story ModeWanneer je begint met de Story Mode zit je gelijk in het verhaal. Door de hele game wordt er afgewisseld tussen filmpjes/fragmenten en de taken die jij moet vervullen.Je begint ergens in de woestijn waar je met Woody en Bullseye de meest gevaarlijke obstakels moet zien te ontwijken. Wanneer je niet naar beneden bent ‘geduwd’ door een rotsblok of als je niet tegen teveel hekjes bent aangereden, zie je uiteindelijk de trein waar je blijkbaar naar op weg schijnt te zijn. Tussendoor saved het spel eventjes en beland je in een filmpje waarin je Woody en Bullseye de trein ziet achtervolgen. Na het filmpje sta je in de trein zelf waar een aantal voorwerpen staan. In het treinstel staan onder andere kisten die je voorzien van ballen waarmee je later in het spel enkele ‘vijanden’ uit moet schakelen. Maar dan, hoe kom je door de gesloten deur? Bij de (meeste) moeilijke punten staan glazen bollen met vraagtekens die je best een eind op weg kunnen helpen. Helaas duurde het bij mij werkelijk vijf pogingen tot ik eindelijk doorhad wat ik moest doen: simpelweg mijn controller heen en weer bewegen om ze de deur in de beuken.

Toy Box modeDe Toy Box mode is de versie waarin je gezellig met zijn tweetjes kan spelen en kan kiezen uit Woody, Buzz Lightyear of Jessie om mee te spelen. Ze hebben tenslotte ieder hun beste punten. Taken die je in de Toy Box mode krijgt zijn bijvoorbeeld het veranderen van een western stadje. Hamm die je tot sheriff benoemd geeft je de eerste taak. Daarna vragen bewoners van het stadje, Stinky Pete en Slinky Dog je om hulp. Van het verven van de stad, tot het verzamelen van koeien. Door opdrachten te voltooien krijg je geld waarmee je spullen aan kunt schaffen voor het stadje en zo meer mensen er naar toe te trekken. Bijvoorbeeld het huis van en mét Emperor Zurg, een spookhuis en het leukste boven alles: Bullseye! ConclusieHet leuke aan de game vind ik de diversiteit. Je hebt zoveel verschillende opdrachten die er te vervullen zijn. Het western stadje is best groot, maar als je Bullseye hebt gekocht race je in no time overal naar toe. Later kom je bijvoorbeeld ook nog terecht in de kamer van Andy. Wat ik zelf nogal grappig vind is het feit dat je met alles en iedereen kunt gooien. Via een vraagteken kwam ik er nog achter dat je ze ook nog weg kunt schoppen. Soms is de functie ook daadwerkelijk handig en van toepassing, maar daarnaast is het gooien gewoon voor de fun. Overigens verschilt de Wii versie van de andere versies. Er zijn wat minder opties in de game. Wanneer je bijvoorbeeld de huizen vernieuwd gaat dat in een keer, in plaats van alles apart uit te voeren.

Meestal ben ik niet erg te spreken over de graphics van games, misschien had ik elke keer de ‘mindere’, maar hier was ik zeker over te spreken! Je krijgt echt het gevoel alsof je de films voor je ziet, het is allemaal erg lijkend. Waar ik echt de slappe lach van kreeg was de combinatie van Woody met Bullseye. Als je ze ziet rennen dan zie je de vreemde bewegingen van Bullseye en de benen van Woody lomp zijwaarts heen en weer bungelen, het is net echt. Het enige minpuntje is dat de filmpjes soms blijven hangen en het geluid ondertussen gewoon doorgaat. Dat is jammer, maar is niet heel erg storend.De muziek vind ik een goede keuze, is prima gekozen voor de verschillende taken. De ene keer is het opzwepend, de andere keer zit er een beetje spanning in, het is maar net wat je aan het doen bent.Al met al kan ik wel zeggen dat de game zeker mijn verwachtingen overtrof. Het is misschien wat geschikter voor kleine kinderen, maar ik beleefde er zelf de nodige lol aan. Moeilijk is misschien een groot woord, maar sommige dingen zijn ook nog best lastig. Ik heb ook zeker even moeten wennen aan de besturing, maar dat voelt uiteindelijk wel goed aan.Informatie:Uitgever: Disney InteractivePlatforms: Nintendo DS, Nintendo Wii, PlayStation 3, PlayStation Portable, Xbox360 en PCTalen: EngelsAdviesprijs PC: € 19,99Adviesprijs PSP: € 28,99Adviesprijs Nintendo DS: € 38,99Adviesprijs Nintendo Wii: € 48,99Adviesprijs PS3 en Xbox360: € 58,99
Score– Gameplay: 8/10- Fun: 8,5/10- Levensduur: 7,5/10- Graphics: 8,5/10- Geluid: 8/10- Originaliteit: 8/10Totaalscore volgens reviewer: 8,1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.