Mirjam en Diana duiken in de archieven en vertellen je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duiken we in het jaar 1991.
Game naam: The Simpsons – Bart vs the Space MutantsGespeeld op: de NESRelease jaar: 1991 Uitgever: Acclaim Entertainment/Ocean softwareDeveloper: Imagineering/Arc DevelopmentsAantal verkocht: onbekendIn dit spel speel je als Bart Simpson, die als enigste op de hoogte is van een aliën invasie. Hij moet voorkomen dat de aliens de materialen voor hun superwapen verzamelen. In elk level moet Bart een speciaal voorwerp vinden, en een eindbaas verslaan. De eindbazen zijn net als de levels bekend voor fans van de Simpsons animatieserie. Ook is enkele humor uit de serie in het spel verwerkt, zoals een neptelefoontje van Bart naar Moe. Bart heeft maar een lage energiemeter en kan slechts twee vijandelijke aanvallen weerstaan voor hij een leven verliest.Het voornaamste wapen in het spel zijn röntgenbrillen die onthullen welke inwoners van Springfield mensen zijn, en welke aliens in vermomming. Door letters te verzamelen kan Bart een extra familielid erbij roepen voor het gevecht met de eindbaas.

Ik heb deze game nog steeds in huis. Als ik aan dit spel terug denk, denk ik voornamelijk aan het eerste level, wat me het beste bij is gebleven. Dit komt waarschijnlijk omdat ik nooit heel erg ver ben gekomen met het spel, gezien ik nog lekker jong was, en het best een moeilijk spel was. In het eerste level moest je ook allemaal rode items (prullenbakken, reclameborden e.d.) paars maken met een graffiti spuitbus. Ik heb het spel een hele tijd niet meer gespeeld, maar nu ik hier weer over terugdenk is het toch wel een erg leuk idee deze weer eens uit de kast te trekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.