Een aantal voormalige ontwikkelaars die gewerkt hebben aan games als The Witcher 3 en Cyberpunk 2077 hebben besloten om samen een gloednieuwe gamestudio op te richten, genaamd Rebel Wolves.

De studio bevindt zich in Warschau, Polen, en wordt geleid door Konrad Tomaszkiewicz, voormalig regisseur van The Witcher 3 en hoofd van productie bij Cyberpunk 2077. Het team bestaat verder ook niet bepaald uit lichtgewichten. Ervaren ontwikkelaars zoals Daniel Sadowski (The Witcher 1, Growing Up), Jakub Szamałek (The Witcher 3, Cyberpunk 2077, Thronebreaker), Tamara Zawada (The Witcher 3, Shadow Warrior 2) en Bartłomiej Gaweł (The Witcher 1, 2 en 3) maken deel uit van het team.

Rebel Wolves geeft aan vooral twee dingen te willen doen, namelijk een revolutie teweeg brengen binnen het role-playing game genre. Het team heeft een enorme passie voor dit soort games en willen een stap verder gaan. De titels die de studio teweeg moet gaan brengen, zullen van hoge kwaliteit zijn en innovatief zijn. Ze willen daarnaast niet zomaar een nieuwe game creëren, maar dé game. Het team wilt fantastische virtuele werelden creëren, die gevuld zijn met krachtige emoties en unieke ervaringen.

Als tweede vindt de studio het belangrijk om een studio te zijn waar ontwikkelaars zich kunnen ontplooien. Daarbij zijn drie waarden en normen belangrijk voor ze: eerlijkheid, teamwork en openheid. Op hun website geven ze aan dat gelukkige mensen de beste games maken. Hiermee lijkt de studio zich af te zetten tegen CD Projekt RED, die ook voor transparantie en eerlijkheid zou staan, maar tegen alle beloftes in toch een verplichte crunch liet plaatsvinden om de releasedatum te halen voor Cyberpunk 2077.

Momenteel is Rebel Wolves ook al begonnen met de ontwikkeling van hun eerste game. De studio wil nog weinig loslaten, maar duidelijk is wel dat het een duistere AAA fantasy/role-playing game moet gaan worden en ontwikkeld zal worden in de Unreal Engine 5 engine. De game is in ontwikkeling voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.