Ik vind zelf dat ik nooit genoeg planten in huis heb, maar aan de andere kant vergeet ik ze ook nog wel eens water te geven en hangen ze er wat sipjes bij. Gelukkig zijn mijn Sims een kei in het onderhouden van planten (die hoeven namelijk geen water) en krijgen ze er nu nog meer groen bij met de nieuwe Prachtige Planten Kit.

Je Sims kunnen het huis weer een stukje groener maken met alle nieuwe planten die je terug vindt als muur- plafond- en tafeldecoratie en ook als losse planten in pot. Zo is er bijvoorbeeld een geometrische muurconstructie waar wat kleine plantjes in staan en een rekje met verse kruiden voor in je keuken. Liever niets aan je muur? Dan kun je een klein tafeltje met drie verdiepingen neerzetten, waarop je je kleine plantjes kunt tentoonstellen, of zet je de met planten gevulde bijzettafel neer. Mocht je je plafonds te saai vinden, dan kun je gaan voor de hangplanten. Mochten je Sims uit het raam nou geen mooi groen uitzicht hebben, dan kun je ook nog een plant hier omheen hangen!

Ik moet zeggen dat deze kit me wel wat tegen valt. Er zijn niet bijzonder veel planten bij gekomen en de planten die zijn toegevoegd zijn ook niet echt bijzonder. Ja, ze maken je huis zeker wat groener, maar ik had er eigenlijk wel wat meer van verwacht. Zeker van zo’n mooie hangplant, die had ik graag op een boekenplank geplaatst. Ik heb zelf een tijd geleden zelf wat planten gedownload en aan mijn game toegevoegd en die vond ik toch echt leuker dan de planten die hier nu tussen zitten.

Er zijn ook wat grotere kasten en rekken met al toegevoegde planten en een nieuwe lege kas(t) voor je plantjes. Ik denk dat het toch echt meer zou toevoegen als hierin meer vrijheid is voor het wisselen van planten en potten. Hierdoor wordt het veel minder statisch dan nu en geef je de speler echt de ruimte om creatief te zijn. Wat mij betreft echt een gemiste kans voor dit pakket.

Alena’s oordeel
Het pakket heeft wat mij betreft wat kansen laten lopen. Zeker geeft het je Sims de mogelijkheid om meer planten aan huis toe te voegen, maar het is eigenlijk niet heel veel anders dan wat er al was. Zouden ze de mogelijkheid hebben gegeven om planten en potten te wisselen en om hangplanten op planken te plaatsen bijvoorbeeld, dan had het pakket wat mij betreft veel meer toegevoegde waarde. Nu zou ik zeggen: laat het pakket nog even liggen en koop voor die €4,99 een echte plant.

+ Nieuwe kleine plantjes
+ Planten voor om de ramen

– Weinig variatie
– Geen hangplanten voor op de planken
– Statisch uiterlijk
– Nauwelijks vernieuwend of aanvullend

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.