Ubisoft heeft in een nieuwsbericht bekend gemaakt dat de plannen voor de ontwikkeling van een Splinter Cell remake goedgekeurd zijn. Het is waarschijnlijk niet helemaal waar fans op zaten te hopen, maar dit zal de eerste echte “nieuwe” Splinter Cell-game zijn sinds 2013. In het interview, dat op de website van Ubisoft staat, wordt echter aangegeven dat er met deze remake een solide basis wordt gelegd voor de toekomst van Splinter Cell. Kans is dus groot dat de remake een begin is om nieuw leven te blazen in de franchise.

Ubisoft Toronto zal verantwoordelijk worden voor de remake van de game. Deze studio werkte eerder al aan Splinter Cell: Blacklist, wat de laatste game binnen de franchise is. De remake zal volledig opnieuw worden opgebouwd in de Snowdrop engine, die ook gebruikt wordt voor de The Division-games. Daarnaast zijn andere games, zoals Avatar: Frontiers of Pandora en de aankomende nieuwe Star Wars-game, ook gemaakt in deze engine.

De Snowdrop engine moet ervoor zorgen dat de remake wordt voorzien van next-gen visuals en gameplay, alsook dynamische belichting en schaduwen.

Tom Clancy’s Splinter Cell werd in 2002 uitgebracht op PC, Xbox, PlayStation 2 en GameCube. De game is onderschreven door de Amerikaanse thriller-auteur Tom Clancy en hij leent zijn verhalen uit ter inspiratie. Eerder al heeft hij samengewerkt met Ubisoft, waaruit de eerste Rainbow Six-games zijn voortgekomen. In Splinter Cell kruipen spelers in de rol van Sam Fisher, een voormalig SEAL officier en Gulf War veteraan.

De gameplay was destijds vernieuwend en ver voor zijn tijd. Het richtte zich op het karakteristieke stealth-element van de game, waarbij gebruik van licht en schaduw een belangrijke rol speelde.

Het is nog niet duidelijk wanneer de remake van Splinter Cell precies uit moet komen. Vorig jaar kondigde Ubisoft al een VR-game binnen de franchise aan, waarmee er nu dus twee Splinter Cell-games in ontwikkeling zijn.

Zin om een stapje terug in de tijd te maken en wat nostalgie op te snuiven? Dan ben je bij ons terugblik-artikel van Tom Clancy’s Splinter Cell aan het goede adres.

Bekijk hier het interview van Ubisoft over de Splinter Cell remake:

About LisaCooper91

Gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.