Vorig jaar november kwam Pokémon Sword en Pokémon Shield uit op de Nintendo Switch. Een game waar ik een lange tijd op heb gewacht. Nieuwe omgeving, nieuwe gym leaders en nieuwe Pokémon. Nieuwe en een speciale Galarian form zoals Weezing en Ponyta. Maar de vraag is: Heb ik een favoriete Pokémon uit deze 8ste generatie? Ja, die heb ik zeker. Meerderen zelfs.

8ste generatie heeft hele leuke Pokémon, al vind ik zelf. Waardoor een keuze maken moeilijk is voor mij. Voor deze challenge heb ik een top 3 gemaakt met mijn favoriete 8ste generatie Pokémon uit de onlangs verschenen Sword en Shield game. Ik begin met nummer 3 naar nummer 1.

Cufant: een olifant Pokémon (Steel-type)
Met zijn lange snuit kan hij dingen uit de grond graven. Hij is zo sterk dat hij een lading van 5 ton gemakkelijk kan dragen.

Polteageist: zwarte thee Pokémon (Ghost-type)
Een soort grote mevrouw Theepot uit Beauty and the Beast. Men zegt dat wanneer een Trainer zijn zwarte thee drinkt, de thee een aparte nasmaak kan hebben. 

Wooloo: een schaap Pokémon (Normal-type)
Deze schattige Pokémon heeft een enorme zachte vacht. Wanneer hij van een berg afrolt kan hij  weer direct recht opstaan zonder dat hij zich heeft bezeerd.

Wooloo was direct mijn favoriete Pokémon uit Pokémon Sword en Shield nog voordat de game speelbaar was. Ik zag hem voorbij komen uit een eerdere trailer. Super leuk en oh zo schattig!

Wat is jouw favoriete Pokémon uit Pokémon Sword en Shield?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.