Als je vaker previews en reviews van mij hebt gelezen zul je inmiddels doorhebben dat kunstzinnige, bijzondere, muzikale indiegames mij aantrekken en aanspreken. Spiritfarer is ook zo’n game en ik neem je graag mee in dit emotionele en vermakelijke verhaal in deze preview.

De een is gefascineerd door de dood, de ander denkt er liever niet over na, maar het is hoe dan ook iets geheimzinnigs en mysterieus. Ik behoor zelf tot de laatste groep en krijg het al benauwd als ik er aan denk, maar goed, we moeten het er maar mee doen. En hoe kun je er nu beter mee om gaan dan er een mooie game omheen te bouwen toch? In Spiritfarer speel je de rol van Stella, een veerman voor de overledenen en moet je ze een waardige overtocht geven. Om dit te kunnen doen moet je met je boot de wereld over en moet je oogsten, vissen, delven, koken en creëren. Weer eens wat anders als Farm Ville of niet? Je sluit vriendschappen en zorgt voor de zielen die nog tussen twee werelden in zitten om uiteindelijk afscheid van ze te nemen en naar het hiernamaals te sturen. Het is dus ook nog eens een goede manier om afscheid te leren nemen van geliefden. I know, ze zijn niet echt, maar kennen we allemaal niet dat vreselijke gevoel van meeleven met onechte personages? Mocht je dit rustgevende avontuur met iemand willen delen, dan kun je ook co-op spelen met Daffodill de kat. Het klinkt in ieder geval als een rustgevend werkje om overledenen te helpen bij de overtocht en de trailer van Spiritfarer geeft al een goede indruk van wat je kunt verwachten tijdens deze reis.

Spiritfarer wordt gemaakt door Thunder Lotus, makers van Sundered en Jotun en is daarmee de derde game die ze op de markt brengen. Beide voorgangers doen het erg goed op Steam en de verwachting is dan ook dat Spiritfarer een prachtige aanvulling gaat zijn. Voor Spiritfarer werken ze samen met creatief directeur Nicolas Guérin die eerder voor EA en Ubisoft heef gewerkt (Assassin’s Creed en Need for Speed Nitro om maar wat te noemen). Het belooft een rustgevende en toch emotionele game te worden, zeker met het toch soms zware onderwerp wat het aanraakt. Het prachtige uiterlijk van de game moet het allemaal wat zachter maken en het lijkt erop dat de gameplay eerder rustig is dan een rush., zelf noemen ze het ‘a cozy management game about dying’. Dus ook al ben ik liever niet met dit onderwerp bezig, hier kan ik wel naar uitkijken. De game heeft helaas nog geen releasedatum, alleen weten we dat de game in 2020 naar Xbox Game Pass voor de PC (Windows) en Xbox One, maar ook naar de PlayStation 4, Nintendo Switch, Mac en Linux in 2020. In de tussentijd kun je ze volgen op diverse social media, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube en Steam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.