Waar ik me een tijd terug misschien wel antiek en stoffig waande, is er nu een nieuwsbericht dat kinderen steeds vaker samen willen gamen met hun ouders. Ik voel me nog helemaal niet oud genoeg om mijn gamen in de wilgen te hangen, jij wel?

Artikel AD

In het artikel van het AD komt naar buiten dat ouders zich steeds meer verdiepen in de games die hun kinderen willen spelen. Ik ben blij om dat te horen! Als ik zie dat een bekende zijn kind van 6 jaar Fornite laat spelen, iets wat ik niet toe zou laten. (Let op: dit is mijn mening en als jouw kindje Fornite wel mag spelen dan is dat jouw keuze en die respecteer ik! Ik ben niet op zoek naar een mommywar!).

Games in huis

Ik vind het belangrijk dat ik weet welke spellen hier het huis inkomen. En waar ze over gaan. Daarnaast ook de games op de tablets. Voor ze geïnstalleerd worden kijken we eerst naar wat het is. Nu hebben wij natuurlijk de meiden nog in de leeftijd van 4 en 6 (bijna 5 en 7) zitten.

Klein onderzoek

Het enige wat ik een dingetje vind, is het aantal ouders die ze hebben onderzocht. Het zijn leuke onderzoekjes, maar hij vond plaats onder Ziggogebruikers, en slechts 534 ouders deden hier aan mee. In mijn ogen niet echt een heel representatieve uitslag. Ik denk dat er echt wel meer ouders zijn die bewust zijn van games. Maar ook genoeg ouders die hun kinderen gewoon laten spelen wat ze willen. Er gaan natuurlijk genoeg verhalen over internet rond dat ouders Call of Duty voor hun 9-jarige gaan halen.

Woordenschat

Een ander onderdeel van het onderzoek wat naar voren kwam is dat kinderen een grotere woordenschat krijgen.  Dat herken ik wel als mama zijnde, maar niet alleen de woordenschat maar ook een andere taal spreken. Hier kennen ze al best wat woordjes in het Engels. Alleen maar positief als je het mij vraagt! Ik ben ook nog steeds van mening dat gamen goed voor je kan zijn in verschillende opzichten.

Samen gamen

Maar dan de titel, het stuk zelf komt daar niet echt op terug. Kinderen willen vaker met hun ouders gamen. Dat gebeurt hier ook. Ze zijn voor sommige spellen nog te klein. Bijvoorbeeld Mario Party, het lukt wat lastig en is soms wat moeilijk. Oefening baart kunst zeggen ze dan. Dat klopt ook. Het lukt steeds beter, en soms spelen we hem allemaal zelf. Hoewel papa of mama meestal nog winnen, houden wij ons in en laten we de kinderen af en toe ook winnen. Het is vooral erg gezellig met z’n viertjes samen op de bank. Of even een rondje dansen in Just Dance. De jongste speelt graag Hello Kitty maar het besturen van het raceautootje en het gas is af en toe nog even lastig. Dus daar helpen we dan mee.

Gelukkig vragen ze ons om mee te spelen. Want samen gamen blijft toch het leukste!

About Witchy

Getrouwd met Mike en mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Ninendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 . Via de MMORPG WoW heeft ze haar man Mike ontmoet.

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.