Zoals sommigen van jullie weten en hier hebben kunnen lezen, wacht ik al meer dan een jaar op Harry Potter Wizards Unite! Tot nu toe was er niet heel erg veel bekend over het spel, hoe het eruit ging zien en wat de vormgeving was, maar het wachten is eindelijk beloond met beeldmateriaal! Net zo benieuwd als ik? Lees dan vooral verder.

In november 2017 schreef ik al over de, voor mij, langverwachte mobiele Harry Potter game. Ik ben groot fan van de Wizarding World van J.K. Rowling en het idee dat je een soort van rond kan lopen in deze wereld, via je telefoon maar toch, sprak mij enorm aan. Ondertussen zijn we meer dan een jaar verder, is er al een andere Harry Potter mobile game uitgekomen, namelijk Harry Potter: Hogwarts Mystery en zit ik nog steeds te wachten op de Wizards Unite game. Hogwarts Mystery is een point and click spel die gelinkt is aan energie, dus je kan maar zoveel doen en dan moet je weer uren wachten. Van Wizards Unite verwacht ik veel meer, vooral dat ze ons niet gaan limiteren in speeltijd. Als iemand 8 uren achter elkaar wil spelen, moet dat mogelijk zijn vind ik.

Wizards Unite is een Pokemon Go geïnspireerde game, waar je dus rond kan lopen door je straat terwijl je avonturen beleeft in de Wizarding World. Ik had verwacht meer details te zien en horen in 2018, maar helaas heb ik moeten wachten tot 2019. Beter laat dan nooit? WB games en Niantic zijn nu gelukkig wel ver gevorderd in het ontwikkelen van de game en hebben de eerste gameplay details bekend gemaakt. Met de nieuwe AR (augmented reality) kun je, je eigen avontuur beleven. Waar Hogwarts Mystery zich afspeelt in een periode voordat Harry Potter op Zweinstein komt en hij nog maar een baby is, zal Wizards Unite zich juist tijdens die periode afspelen. Misschien in de jaren van de boeken?

Je begint het spel als een rekruut binnen de Statute of Secrecy Task Force, met als doel het onderzoeken en beheersen van een Calamity, die de Wizarding World is binnengevallen.  Je moet dus samen met tovenaars van over de wereld spreuken uitspreken en artefacten, wezens, mensen en zelfs herinneringen terug brengen naar de juiste plek, zodat magie verborgen kan blijven voor dreuzels. Je kunt tijdens je reis je spell energy opladen (ik hoop echt dat het niet zoals Hogwarts Mystery 1 punt per 5 minuten omhoog gaat), magische ingrediënten verzamelen, Viavia’s bemachtigen en nog veel meer. De Viavia’s of Portkeys in het Engels zien er wel al erg mooi uit. We weten dat je ermee van de ene plek naar de andere kan reizen, maar in Wizarding Unite kun je ze gebruiken om naar een iconische Wizarding World locatie te reizen.

Verder zijn er uitdagingen en kun je duelleren en zoals met alles, oefening baart kunst. Je moet er zelf voor zorgen dat je steeds beter wordt. Sinds de Fantastic Beasts films is er ook meer aandacht voor magische wezens en dit zie je ook terug in Wizards Unite. Vooral dit stukje kan denk ik erg op Pokemon Go lijken, maar dat is absoluut niet erg, want Pokemon Go is een spel wat erg goed werkt. Wizards Unite heeft de mogelijkheid om zo veel meer te zijn dan Pokemon Go, vanwege het grote verhaal wat achter Harry Potter zit.

Ik wacht al 1,5 jaar op dit spel en ik ben erg bang dat het tegen gaat vallen. Niet qua uiterlijk, maar ik ben bang dat we gelimiteerd worden in onze spelduur. Één van de dingen die leuk is aan Pokemon go is dat je het kan spelen wanneer je wil en hoe lang je wil en ik hoop echt dat dit hetzelfde zal zijn bij Wizards Unite, anders ben ik bang dat ze snel veel spelers gaan verliezen. Verder hoop ik ook dat er wat uitdaging in zit en dat het niet een point and click spel is, zoals Hogwarts Mystery. Ik ben ontzettend benieuwd en kan, zeker nu ik beelden heb gezien, niet wachten. Wizards Unite komt uit in 2019, dus ik hoef in ieder geval niet nog een heel jaar te wachten!

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.