De Yeti Blackout is een zeer geavanceerde en veelzijdige microfoon van het merk Blue. Je sluit hem aan met USB en deze microfoon kan eigenlijk alles en heeft verder geen drivers nodig. Hij is geschikt voor zowel PC als MAC.

De microfoon is erg goed verpakt, hij zat echt helemaal in een huis van piepschuim. Toen ik de microfoon uit het piepschuim geworsteld had was mijn eerste indruk dat hij veel groter is dan ik had verwacht. Hij is 29,5 centimeter hoog en weegt 1,55 kg. Hij ziet er super stevig uit en ik vind het blue logo erop heel erg mooi, beetje retro gevoel. Nu heb ik de zwarte, maar zou je dat saai vinden hij is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren!

Er zit een kabel bij van ongeveer drie meter, dus je hebt genoeg lengte om de kabel goed weg te werken, zodat hij niet in de weg ligt. Op de microfoon zelf zit voorop een mute knop en een volume knop voor een koptelefoon die je aan kan sluiten op de microfoon zelf. De mute knop is erg handig, omdat niet iedereen altijd alles hoeft te horen en je dan niet uit je spel hoeft om te muten. Als je microfoon gemute is dan knippert het lampje, dus het valt in ieder geval op dat je niet per ongeluk je hele sessie gemute bent. Je kunt een gewone koptelefoon aansluiten, 3,5mm plug, op de microfoon zelf , zodat je ook met oortjes in kunt spelen. Dit kan je gebruiken om alleen naar je feedback te luisteren, als je bijvoorbeeld aan het zingen bent of muziek opneemt. Je kunt het ook voor al het geluid gebruiken wat voor streamers erg handig kan zijn, dat je geen enorme headset op hoeft.

Op de achterkant zit een knopje om de modus te veranderen. Deze microfoon heeft vier richtingskarakteristieken. Dit betekend eigenlijk dat er aan vier kanten een opnamevlak zit, maar je kan kiezen welke je aan zet.
* Stereo: Bij deze modus wordt geluid van links en rechts opgenomen, wat ideaal is voor muziekinstrumenten of een koor.
* Cardioïde: Deze modus is voor podcasts, streamen, spreken, voice overs en eigenlijk de modus die je gebruikt als je aan het gamen bent of met mensen aan het praten. Doordat hier de focus vooral op de voorkant ligt bij opnemen neem je veel achtergrondgeluid niet mee.
* Bidirectioneel: Dit is een ideale modus voor interviews, omdat hier voor en achter de microfoon open staat. Ook voor een duet is dit perfect.
* Omnidirectioneel: Bij deze modus staat de microfoon helemaal open, dus van vier kanten. Je pikt daardoor alle geluiden op die in een ruimte zijn. Ideaal voor een band of als je de sfeer wil overbrengen.

Je kan de microfoon verstellen, dus meer van je af of juist naar je toe en je kan dan aan de zijkanten het vast draaien zodat hij blijft staan zoals jij het wil. Naast de microfoon en de kabel zit er ook een handleiding in de doos. In het boekje wordt alle uitleg gegeven die je maar zou willen. De Yeti Blackout is super makkelijk in gebruik, omdat er geen speciale software voor vereist is.

Ik heb de microfoon natuurlijk getest en ook vergeleken met de microfoon van mijn headset, die ik tot nu toe altijd gebruikte. Ik heb verschillende test gedaan, praten, muziek, zingen en gamen. In alles was de Yeti wel echt een stuk beter. Het geluid is veel helderder en je hoort alle intonaties. Ik heb muziek opgenomen met de microfoons en dan terug gespeeld en dat was kraakhelder bij de Yeti, alle klanken waren intact en je hoorde geen verschil tussen origineel en de opname. Bij mijn headset hoorde je hoe het afgevlakt werd dus de vergelijking was heel leuk om te doen, want dan pas merk je hoe goed de Yeti is. Je kan de Yeti ook voor zang gebruiken, dus ik heb ook even gezongen en buiten of mijn stem goed was, neemt de Yeti echt heel erg goed op.

Het is de beste microfoon die ik gebruikt heb en of je hem in huis moet halen is wel echt afhankelijk van wat jij wil en verwacht van een microfoon. Als het alleen is voor praten of ‘callen’ in game, dan doet hij dat zeer goed, maar zal een andere microfoon dat ook goed doen, zoals bijvoorbeeld de ICE Snowball van Blue. Deze reviewen wij ook dus de review van Caitlinn kun je binnenkort lezen. Wil je zang opnemen of speel je een instrument en wil je dat opnemen dan is deze microfoon echt een aanrader. Daarnaast is de Yeti in verschillende kleuren te verkrijgen en bieden ze zelfs bundels aan dat je bij aanschaf van de microfoon bijvoorbeeld Assasins’s Creed erbij krijgt. Meer informatie over deze microfoon vind je hier.

Bewaren

Bewaren

Amber

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.