It takes a village to raise a child. Wat heeft dit in hemelsnaam te maken met ‘Geef je PC een naam dag!’ zul je denken. Nou we groeien allemaal als persoon door invloeden uit onze omgeving. Zo ook ik, en hierdoor ben ik begonnen bepaalde apparaten een naam te geven.

Niet zomaar een gebruiksvoorwerp
Als klein meisje was ik regelmatig bij mijn opa en oma in het weekend. Wanneer ik samen met opa en oma een ritje maakte in de auto, waar een mini halster aan de achteruitkijkspiegel hing. Klopte mijn opa regelmatig op het dashboard als de auto begon te stotteren en riep dan “Heu moar!”, rustig maar. Dit vond ik altijd erg leuk en bijzonder want blijkbaar had mijn opa een band met een alledaags gebruiksvoorwerp zijn auto. Door een voorwerp een naam te geven wordt het al snel een meer persoonlijker voorwerp. Toen ik later mijn droomauto kreeg, Suzuki Alto uit 1988, kreeg ze de toepasselijke naam Suusje. In plaats van gewoon ergens naar toe te rijden in de auto samen met mijn oudste dochter Fawn. Gingen Fawn en ik op avontuur met Suusje! Zo werden alledaagse ritjes bijzonder en voelde ik me ook erg verdrietig toen ik uiteindelijk afscheid moest nemen van Suusje.

Geef je PC een naam!
Net zoals een aantal andere handige gebruiksvoorwerpen die ik veel gebruik heeft mijn PC ook een toepasselijke naam gekregen. Mijn PC heb ik met wat hulp van een aantal vrienden zelf in elkaar gezet. Ik heb een case uitgekozen voor haar, ja mijn gebruiksvoorwerpen zijn in mijn ogen bijna altijd vrouwelijk. Ik bedacht een thema voor haar en hoewel ze nog steeds niet klaar is heeft ze wel een liefkozend project naam, J4ne. Mijn PC heet J4ne en is vernoemd naar de vrouwelijke Captain Kathryn Janeway van Star Trek: Voyager. Ze is de eerste vrouwelijke kapitein van een ruimteschip in Star Trek. Omdat dit de eerste PC is die ik gebouwd heb, weliswaar met vrienden, wilde ik dat ze een krachtige naam kreeg vandaar J4ne. Om het een beetje uniek te maken schrijf ik Jane met een 4 om het een beetje een internet/tag feel te geven.

Bedrijven die hun items ook een naam geven
Het is een publiekelijk geheim inmiddels dat veel bedrijven hun projecten in ontwikkeling ook een code naam geven. Zo waren er al lange tijd bij Microsoft de geruchten over Project Scorpio, om uiteindelijk te gaan voor de naam Xbox One X… Maar dat terzijde veel producten die je in de gaming wereld gebruikt krijgen coole namen. Bedoel het klinkt toch super gaaf om te zeggen dat je een Razer Blackwidow als keyboard hebt. Bij Logitech werken ze liever met code namen zoals de G910 en gooien ze er nog Orion Spectrum erachter. Hoe dan ook het is heus zo gek niet om je dagelijkse voorwerpen een naam te geven en je wordt er nog creatief van ook. Heeft jouw PC ook een naam en zo ja hoe heet jouw PC?

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.