Ik heb hier het toernooi genaamd WESG al geïntroduceerd, maar ik heb er meer nieuws over. World Electronic Sports Games is een wereldcompetitie en deze keerd is er een vrouwen competitie voor onder andere Counter Strike: Global Offensive. Je moet vijf officiële inwoners van een land hebben om mee te mogen doen en ze controleren je paspoort. Voor Europa heeft elke regio een qualifier en de winnaars daarvan mogen naar Barcelona om te strijden voor de overige plekken voor de uiteindelijke Wereldcompetitie in China. Barcelona komt dus neer op een soort Europees kampioenschap. Het prijzengeld loopt op naar een ton, dus het is voor veel meiden aantrekkelijk om mee te doen.

De verschillende online qualifiers voor Europa zijn: de West Europa qualifier, de Scandinavië en Centraal Europa qualifier en de Duitsland en Benelux qualifier. Die laatste doet Nederland aan mee en die wordt dit weekend gespeeld.

Er doen vier teams mee en die spelen voor één spot, twee uit Duitsland, één uit België en één uit Nederland en in dat Nederlandse team zit ik! Ik speel samen met drie van mijn vorige team maatjes uit mCon eSports: Petra, Missy en Lynxaly en met Gina, voor de CS:GO kenners een bekende naam. We hebben niet samen kunnen oefenen, want het meedoen was nogal last minute, maar we gaan er natuurlijk voor.

Ik weet niet of het gestreamed zal worden, is dat het geval dan houden wij jullie op de hoogte via Facebook. Duim voor ons!

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.