De afgelopen maand heb ik het erg druk gehad met evenementen. Ik ben naar de LAN party The Reality geweest, daarna konden bezoekers mij en mijn oude teammaatjes uitdagen in Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) op Gameforce en Firstlook Festival en tot slot heb ik dit weekend een qualifier gespeeld voor het wereldkampioenschap CS:GO voor vrouwen.

The Reality
The Reality is een LAN party die gehouden wordt in de hallen van de TT in Assen. Ik was er dit jaar weer bij en het was een hele gezellige editie. Het thema was onderwater en je kon ook duik en snorkel lessen nemen. The Reality zelf bestaat al jaren en heeft al meerdere locaties gehad. Zo ben ik een aantal keren aanwezig geweest bij The Reality in het Thialf in Heerenveen, hierna werd het een aantal jaar gehouden in de congres hallen in Drachten en nu is het sinds drie jaar in Assen. De hallen zijn met de jaren steeds groter geworden en dit keer was het ook de grootste LAN van de Benelux. Het leuke aan The Reality is dat het een hele sociale LAN party is. Sommige LAN’s worden eigenlijk alleen bezocht door teams die komen om competitief te spelen en vooral om geld te winnen. Het nadeel van die LAN’s is dat als jij voor de lol komt je zaterdagavond ineens een half lege zaal aantreft. De competitieve teams gaan namelijk vaak naar huis als ze uit het toernooi liggen. Dit vind je natuurlijk ook wel op The Reality, maar de fun gamers hebben hier de overhand.

Mensen die echt komen om het hele weekend te gamen met vrienden zonder afleiding. Dit jaar hoorde ik voor het eerst in jaren bij deze groep. Ik was niet iemand die naar huis ging als ik uit de competitie lag, maar ik kwam daar wel echt voor en vrijdag avond en zaterdag ben je daar eigenlijk alleen maar mee bezig. Zondag als ik wakker werd ging ik dan inpakken en naar huis. Nu was ik met een grote groep die echt voor de lol kwamen. We hebben aan geen enkele competitie meegedaan en zelfs zondag heb ik nog gegamed en ben ik pas ’s avonds naar huis gegaan. Ik heb verschillende spellen gespeeld en vooral gewoon heel erg veel gelachen. Een leuke trend wat ik op LAN party’s zie is dat er steeds meer vrouwen komen. Het percentage tegenover mannen is nog lang niet representatief, maar er is vooruitgang. Er zijn een aantal vrouwen die ook mee doen aan de competities, maar de meesten komen voor hun plezier. Zijn mee met een groep of met hun vriend. Dit is een trend die van mij zeker doorgezet mag worden.

Gameforce
Een week na The Reality was Gameforce in Mechelen, België. Gameforce is de grootste gamebeurs van België en je kunt er gamen, nieuwe spellen ontdekken, gear testen en nog veel meer. Dit was voor mij de eerste keer dat ik op Gameforce aanwezig was en het was een erg leuk evenement. De sfeer was er goed en iedereen was heel erg vriendelijk. Ik heb zelf geen games kunnen uittesten, omdat ik het hele evenement tegen bezoekers heb gespeeld. We speelden 3on3 CS:GO. Ik speelde met Petra en Halat, waar ik samen mee in mCon eSports zat en hebben alles gewonnen.

Firstlook Festival
Op Firstlook was Ingrid, ook van het oude mCon er ook bij. Hier hebben we de hele zaterdag en zondag tegen bezoekers gespeeld en wisselden gewoon door. Zaterdag heeft een groep van drie ons weten te verslaan, maar verder hebben wij alles gewonnen. Firstlook focused toch meer op eSports dan Gameforce en hier werd ook het WESG, mannen wereldkampioenschap qualifier gehouden. Overdag waren de meeste matches en dat kon je niet echt volgen, maar de finales werden ’s avonds gespeeld en daar kon je een kaartje voor krijgen. Helaas blijkt er toch elk jaar weinig interesse in het e-sSports gedeelte op Firstlook, want ze proberen het al een aantal jaren. Ik was wel bij de finale en het was erg leuk om te zien, maar het liep ook uit dus ook ik heb het niet helemaal uit kunnen kijken.

Er werd ook een showmatch gedaan voor de nieuwe Quake en het is leuk om te zien dat dit spel weer terugkomt, aangezien het eigenlijk het eerste spel is die competitief gespeeld werd en dankzij Quake hebben we deathmatch! Firstlook voelde wat chaotischer dan Gameforce. Misschien, omdat er meer tegelijk is of dat het allemaal op een kleiner oppervlak is, of dat Nederlanders gewoon anders zijn dan Belgen, maar Gameforce was heel relaxed en Firstlook is toch drukker. Qua bezoekers heb ik geen idee welk evenement meer mensen trekt, maar op zondag was het op Firstlook wel echt veel rustiger dan zaterdag.

WESG Kwalificaties
Gister waren de WESG qualifiers voor de vrouwen en het ging dan om de landen Duitsland, België en Nederland. Ik heb gespeeld voor Nederland samen met Petra, Ingrid, Halat en Melania. We hebben donderdag pas besloten dat we mee gingen doen dus het liep allemaal nogal chaotisch. We hebben helaas ook niet meer kunnen oefenen, maar we hebben het erg goed gedaan. Wij hebben Duitsland weten te verslaan met 2-1, wat echt heel erg spannend was aangezien wij de eerste map verloren.

Daarna moesten we meteen door tegen België en ook hier verloren we de eerste map. De tweede map wisten we te winnen, maar helaas verloren we de derde map en dus de match. Ik vond het zelf toch best zwaar, als je al negen maanden niet meer speelt, om dan ineens 6 mappen achter elkaar te spelen met grote druk op je. Het was echt heel erg close, maar voor Nederland helaas. België gaat nu door naar de volgende qualifier. Deze is offline en zal in Barcalona gehouden worden in November.

De afgelopen vier weken waren super druk en stonden heel erg in teken van eSports en toch ook nog CS:GO, nu ga ik mij weer concentreren op andere spellen, want ik heb nog een aantal games die ik wil reviewen voor jullie.

Bewaren

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.