Afgelopen week werd het eerste internationale Girl Gamer Festival ooit gehouden in Macau, China. Op het festival was er Cosplay en een female League of Legends en Counter Strike: Global Offensive competitie.

De competitie bestond voor beide spellen uit vier teams die uitgenodigd waren om op dit vierdaagse festival te komen spelen. Het festival werd gehouden in de balzaal van Studio City’s hotel waar 2000 toeschouwers in passen. In totaal was de prijzenpot 30.000 dollar en het hele evenement werd gestreamed op twitch.

Voor League of Legends waren aanwezig: Team Dream Force uit Hong Kong, GrowuP Girls HKMO, uit Hong Kong en Macau, Dream aNd Reality uit China en Growup Girls EU met meiden die uit verschillende landen in Europa komen. De meiden kwamen dus vooral uit Azië zelf en dat komt waarschijnlijk, omdat er in Europa eigenlijk geen female League of Legends competities zijn, dus zie je automatisch ook minder meiden teams die lang bij elkaar blijven. Team Dream aNd Reality heeft de League of Legends competitie gewonnen en dat was vrij onverwacht. Ze hadden een maand lang niet meer samen gespeeld en de eerste game ging niet goed, maar de volgende dag konden ze sterker terug komen en uiteindelijk wisten ze de winst te behalen.

Bij CS:GO was er meer diversiteit waar de speelsters vandaan kwamen, maar CS:GO heeft dan ook veel female competities en die waren er ook al bij de eerdere versie van Counter Strike dus er zijn al 15 jaar lang veel meiden teams. De teams voor CS:GO waren: Team Dignitas met speelsters uit USA en Canada, Team Expert en Riot Gaming beiden teams met Europese dames. Tot slot eLixir Gaming een team uit China. De finale tussen Dignitas en Team Expert was erg spannend. Dignitas had alle games gewonnen en stonden dus op een map voorsprong. Team Expert had eerder in de competitie verloren van Dignitas en daardoor dus een map achterstand. De eerste map won Expert, wat de score 1-1 maakte, maar ze verloren de tweede map en dus kwam Dignitas als winnaar uit de bus. Team Expert werd tweede, Riot Gaming derde en eLixir Gaming vierde.

Het festival is georganiseerd om female gaming een boost te geven georganiseerd vanuit Grow uP eSports. De organisator had twee teams in de League of Legends competitie zitten en meer ervaring met dat spel dan met CS:GO. Helaas heeft dit ervoor gezorgd dat er veel vertraging was met de CS:GO competitie, die zelfs een dag uitgesteld werd. De servers gingen steeds offline en het beeld liep ook niet soepel mee. Dit was jammer als je het op twitch wilde volgen, maar dat dit festival er was is natuurlijk een hele goede ontwikkeling voor de female eSports.

Bewaren

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.