Even voorop gesteld ‘I am not a regular mom, I am a cool mom‘. En dus bedacht deze coole mama dat ze naar een Fresh Meat van Roller Derby moest gaan. Nu moet ik gamen met voornamelijk een hand, voor deze PC gamer een tijdelijk dilemma. 

Roller Derby is super gaaf en stoer. Samen met een team van vrouwen vorm je een kei sterk front tegenover een ander team van vrouwen. Al rolschaatsend probeer je zoveel mogelijk punten te verzamelen, dit gaat gepaard met hier en daar een beuk. No worries bij een Fresh Meat avond gaat het er nog niet zo hard aan toe. Het rolschaatsen ging goed tot ik moest leren remmen. Toen vingen mijn dikke billen de klap goed op en helaas ook mijn elleboog die daarbij brak. Dus nu zit mijn arm en hand in het gips en dat maakt het gamen vet lastig!

Normaal game ik dus voornamelijk op mijn gaming PC J4ne met een mechanical keyboard en muis. Nu ben ik een “regular” en is mijn smartphone de reddende engel. Ik typ dit dan nu ook op mijn smartphone, want dat kan met een hand. Doet me denken aan die muts van 50 shades of grey die verklaarde haar hele boek op haar Blackberry te hebben getipt. Enfin ik speel nu dus voornamelijk apps.

Bij game apps is het belangrijk dat je een paar apps op je telefoon zet. Persoonlijk merk ik namelijk dat ik regelmatig moet wisselen van app. Niet zozeer omdat het saai wordt maar vooral omdat in veel gaming apps je moet wachten of moet betalen om sneller verder te gaan. Dus omdat ik het vertik geld te stoppen in een app wissel ik tussendoor af. Op dit moment speel ik twee verschillende apps, Pocket Mortys en Futurama: Worlds of Tomorrow.

Futurama: Worlds of Tomorrow lijkt heel erg veel op Simpsons Tapped Out. Je krijgt verschillende karakters en speelt er langzaam steeds meer vrij. Je bouwt ondertussen aan je stad en gaat op missies in het universum. Wil je dat missies sneller gaan dan kan je door je eigen geld in te zetten meer voor elkaar krijgen. Maar met een beetje geduld en slim inplannen krijg je zonder bijbetaling ook al veel voor elkaar. Futurama is voor mij leuk omdat ik altijd graag naar de serie keek en het is leuk om de stad New New York te zien groeien en in te delen. (Download hier, gratis: Google Play)

Pocket Mortys is een nieuwe verslaving die echt hilarisch is. Voor de kijkers van Rick en Morty is er veel herkenning en humor terug te vinden. Op dit moment zit ik nog vol in de campaign en heb ik deze bijna afgerond. Het vechten binnen de game is duidelijk afgeleid van de bekende Pokemon games. Alleen zijn hierbij de Mortys verdeeld in papier, steen en schaar types. Uiteraard ook bij deze gratis app kan je sneller door de game heen gaan door te betalen. Maar dit is echt niet nodig. Geduld en heel veel sessies voor het slapen gaan, even op het toilet gamen, tussen het koken door etc. you get the picture. (Download hier, gratis: Google Play)

Dus mocht je ooit in dezelfde situatie terecht komen als ik dan zijn er nog echt wel games die je kan spelen. Helaas zit ook mijn hand in het gips en doet typen met beide handen pijn. Dus is gamen op een van mijn consoles nu ook niet te doen. Morgen mag ik weer op controle ik hoop dat ik dan verlost wordt van mijn gips en weer gewoon kan gamen op mijn pc. Moet ik langer in het gips dan zijn er volgens mijn collega Amber hele handige oplossingen voor mensen met een (tijdelijk) geblesseerde arm.

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.