Nihilumbra, ik vind alleen al de naam geweldig. Stap in deze puzzel platformer in een wereld van een klein zwart wezentje dat uit de Void ontsnapt en volg zijn weg naar een nieuw leven.

Hoewel de game begint te zeggen dat ‘dit geen game is’, is Nihilumbra dit uiteraard wel. Jij bent een klein zwart wezentje, geboren in de duistere wereld genaamd de Void. Hoewel de negatieve stemmen in je hoofd je blijven tegenhouden, ga jij door en ontsnap je uit de Void. De Void is niet blij dat jij ontsnapt bent en komt je achterna…

img_nihilumbra1

De game heeft vijf verschillende thema’s, één thema voor elk level. In elk level zul jij een nieuwe eigenschap leren die je helpt om door een level heen te komen. In het eerste level vol sneeuw en ijs leer je bijvoorbeeld met de kleur blauw, de grond glad te maken. Deze kleur werkt in jouw voordeel, je gaat er namelijk sneller van rennen en krijgt meer momentum om verder te springen. Elk level geeft je een nieuwe kleur met een nieuwe functie. De kleuren neem je mee in de volgende levels. Je gebruikt de kleuren door met je vinger of stylus over je Gamepad scherm in het level te gaan. De kleur verschijnt dan in het level. De kleuren kunnen wel op raken, maar  je kunt ze met ‘void’ weer weghalen/verzamelen.

img_nihilumbra2 img_nihilumbra4

Je doorloopt de game niet altijd standaard van links naar rechts. Soms moet je ook even weer een stukje terug voordat je weer verder kunt. Ondertussen word je begeleid door een vertellende stem. Deze leest de teksten op die soms in beeld verschijnen. Het is een mysterieuze, maar aangename stem. De stem word begeleid door een prachtige soundtrack. Elk level heeft zijn eigen muziek en brengt je helemaal in de stemming. Ook de graphics zijn leuk gedaan. De omgevingen in zijn geheel zijn prachtig.

img_nihilumbra3 img_nihilumbra5

In de game kom je ook een aantal vijanden uit de Void tegen. Vaak zijn ze te verslaan door slim te denken en je kleuren en elementen goed te gebruiken. Je zult ze nooit echt aanraken – eerder te slim af zijn. Daarnaast zal aan het einde van elk level de Void zelf achter je aan komen en word het een race tegen de klok om de Void voor te zijn.

Heathers oordeelreview_cijfer_8.0

Nihilumbra is een leuke puzzel platformer. De makers zetten een mooie sfeer neer en de puzzels zijn interessant genoeg. Toch is de game voor ervaren puzzelaars waarschijnlijk iets te kort. Het is interessant om de reis van je kleine zwarte mannetje te zien. Hij ontwikkeld zich met elk nieuw level en aan het einde krijg je ook nog een wijze levensles. De game is naast de Wii U ook voor je tablet en PC te verkrijgen.

+ Leuk verhaal, mooie soundtrack, mooie omgevingen.
– Misschien iets te kort voor de ervaren puzzelaar.

Kopen als: Je van puzzel platformers met een leuk verhaal houdt.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.