In januari hadden we jullie voorzien van een top 10 met de meest knappe mannelijke gamehelden. Nu vonden we het eens tijd voor een lijstje met vrouwelijke gameheldinnen! Hoe kijken wij vrouwen tegen de vrouwelijke gameheldinnen aan? Wie staat er op de nummer één? Lees gauw verder!We beginnen met de 10e plaats:
Er zijn in World of Warcraft vele vrouwen te vinden, maar de female Blood Elf springt er met haar schoonheid en mysterieuze groene ogen toch het meeste uit. Ze deinst niet terug als ze tegenover een enorm monster staat en vandaar dat zij een plekje verdiend heeft in onze top 10.Op de 9e plaats:
Joanna Dark heeft met verschillende missies te maken gehad als special agent en bountyhunter. In de game Perfect Dark speelt zij de hoofdrol, waarin zij de strijd aan gaat met de megabusiness dataDyne. Op de 8e plaats:
De prinses Zelda uit de gelijknamige game staat bij ons op de 8e plaats. Naast haar prinses-in-nood rol weten we inmiddels ook dat zij behoorlijk goed kan vechten onder de naam Sheik. Ze maakt gebruik van de Triforce of Wisdom om haar vermomming als Sheik aan te nemen. Prinses Zelda mag er dan onschuldig uitzien, maar het blijkt wel weer dat schijn bedriegt!Op de 7e plaats:
Één van de eerste vrouwelijke helden in de spellen van Nintendo mag natuurlijk niet ontbreken: Samus Aran uit Metroid Prime. Deze vrouwelijke bountyhunter is uitgerust met een krachtig beschermend pak met een ingebouwd armkanon, die haar helpen met haar jacht op de Metroids.Op de 6e plaats:
Ze mag dan wel een erg lieve uitstraling hebben, maar Kasumi kan vechten als de beste. Ze is een vrouwelijke ninja die gespecialiseerd is in de Mugen Tenshin Style van Ninjutsu.Op de 5e plaats:
Er wordt van ons vrouwen vaak verwacht dat we keukenprinsjes zijn. Alleen halen wij vrouwelijke gamers onze ideeën niet uit kookboeken, nee, hiervoor zijn wij bij Cooking Mama aan het juiste adres! Ze begeleidt ons met liefde in de keuken, maar gaat het mis… dan is Gordon Ramsey er niets bij! Op de 4e plaats:
Dat vrouwen met shotguns overweg kunnen gaan, dat bewijst deze dame wel weer. Sheva Alomar is bekend van Resident Evil waar ze samen met Chris Redfield de strijd aangaat met zombies.Op de 3e plaats:
Natuurlijk mag Princess Peach met haar dame-in-nood rol niet ontbreken in deze top 10! Deze prinses uit het Mushroom Kingdom wordt keer op keer ontvoerd door de kwaadaardige Bowser. Sinds 2006 kunnen we haar nu ook bewonderen in Super Princess Peach waar ze zelf de hoofdrol speelt en wat van haar vechtkunsten laat zien.Op de 2e plaats:
Een pittige dame die alles weet van zwaarden en revolvers. De acrobatische huurmoordenaar Rubi uit de game WET staat voor ons op nummer 2. Haar doel is om achter de badguy Mister Simons aan te gaan en ook zijn handlangers uit de weg te ruimen, met gebruik van samoeraizwaarden en heftige guns. Ook gaat er graag een fles alcohol in, als ze gewond is.*tromgeroffel*Op de felbegeerde 1e plaats hebben wij gekozen voor:
Lara Croft! Dit zat er natuurlijk al aan te komen, aangezien de Tomb Raider games erg populair zijn en het gewoon bijna old school is. Lara is een stoere vrouwelijke archeoloog, die op zoek gaat naar schatten uit de oudheid. Natuurlijk gaat dit niet zonder hindernissen en veel actie. Echte girlpower dus!Dit was onze top 10 gameheldinnen, hopelijk hebben jullie ervan genoten en zijn jullie weer wat rolmodellen rijker!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.