Net als je denkt dat er geen originele games meer uitkomen, word je plots toch weer verrast en dit keer door het onafhankelijke ACE Team. Het is ziek, het is briljant, het is wonderbaarlijk en surrealistisch, het is Zeno Clash. Jonge lezers opgepast, zelf raad ik deze game aan voor 16+.

Iets wat gelijk opvalt tijdens het spelen, is dat het een unieke game is. Qua verhaal, personages, setting en genre; Zeno Clash is een fighter en first person shooter in één! De hoofdpersoon van de game is Gath. Hij is één van de zonen van een hermafrodiet wezen genaamd Father-Mother. Het spel begint op het punt dat Gath Father-Mother vermoordt. Hierna zal je, uiteraard, moeten vluchten uit het dorp en het avontuur begint. Beetje bij beetje (door middel van flashbacks) krijg je steeds meer te weten over waarom Gath dit gedaan heeft.

Naast de personages, het verhaal en de unieke setting is ook het combat systeem gewoonweg briljant. In het begin zal het pittig zijn, aangezien de vijanden vaak in groepen komen en de kunstmatige intelligentie hoog is. Maar zodra je het eenmaal onder de knie hebt is het gewoon genieten. Dit gecombineerd met de paar brute moves die je kan gebruiken zodra de vijand gestunned is, maakt het spel erg plezierig om te spelen. Zoals eerder vermeldt, is een Zeno Clash naast een fighter ook een first person shooter. Dit betekent dan ook dat er gebruik kan worden gemaakt van geweldige wapens, zoals een shotgun die bestaat uit een ruggengraat. Maar pas op, ook de vijand wil nog wel eens zo’n wapen oprapen en je het leven zuur maken.

Over de graphics valt te twijfelen. Op het eerste gezicht komen ze prachtig over, de textuur op de personages zeer getailleerd en realistisch. Ook is het een hele aparte stijl, met kleurrijke omgevingen. Mocht je een groot fan zijn van kunstenaar Salvador Dali, dan zul je helemaal wegkwijlen. Alleen jammer dat er soms wat schoonheidsfoutjes te voorschijn komen, zoals een onafgewerkt lijkende omgeving. De muziek in de game past wat mij betreft goed bij de hele sfeer van de game en zorgt voor dat ene onaangename gevoel wat Zeno Clash zo bijzonder maakt.

Zeno Clash is iets unieks, iets wat nog nooit eerder vertoond is. Ondanks de kleine foutjes en af en toe wat slordige afwerking is het zeker een game die je een keer gespeeld moet hebben als je een unieke ervaring wilt beleven qua gamen.Wat in ieder geval zeker is, is dat Zeno Clash zelfs na het gamen nog lang in je hoofd rond blijft spoken.

Heb je echt werkelijk geen idee wat je erbij moet voorstellen? Zie hier de trailer:

Algemene informatie:
Officiële site
Ontwikkelaar: ACE
Uitgever: Iceberg Interactive

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.