Eindelijk! Het schattige, roze, ronde, vliegende hompje is weer terug om ons te verblijden met een nieuwe game: Kirby Super Star Ultra! Eigenlijk is het niet zo nieuw, aangezien het een remake is van Kirby Super Star die uit 1995 komt. Gelukkig is de game niet zomaar een remake. Waarom? Lees gauw verder!
In Kirby Super Star Ultra is een heleboel te doen. Zo begin je met één maingame en heb je toegang tot drie minigames. Heb je nog nooit een Kirby spel gespeeld, dan kun je er voor kiezen om naar het theater te gaan waar alles wordt uitgelegd. Hier zie je Kirby dan ook op het podium staan en alle mogelijke functies uitvoeren. Een echte ster dus!Zodra de eerste maingame (Springbreeze) begint breekt er al gelijk paniek uit: al het voedsel uit Dream Land is gestolen door King Dedede. Hier moet onze kleine, roze held natuurlijk wat aan gaan doen.
Op zijn zoektocht naar al het verloren eten komt Kirby uiteraard vijanden tegen. Deze kan hij verslaan met zijn typische Kirby-moves, of hij kan ze opzuigen en absorberen zodat hij de speciale krachten krijgt van het door hem opgegeten monstertje. Wat nieuw is in de game, is dat je het monstertje ook weer uit kunt spugen. Dit heeft als gevolg dat je nu een helpertje hebt. Deze kan, bij wijze van spreken, al het werk voor je doen zodat jij alleen nog door het level heen hoeft te wandelen en hierdoor wordt het spel wel erg makkelijk. Als een vriend of vriendin ook het spel heeft, dan kun je hem/haar als helpertje in het spel gebruiken, wat dan wel weer erg leuk is.

Het eerder genoemde Spring Breeze is natuurlijk niet het enige aanwezige level in de game. Zo zijn er wat oude bekende levels en een aantal nieuwe. Erg leuk is dat elk level je weet blij te maken blij te maken met het vertrouwde en kleurrijke Kirby sfeertje en de schattige deuntjes.Om toch maar een minpunt van de game te noemen, is de speelduur niet erg lang en kan de game veel te simpel worden door het gebruik van helpertjes. Hierdoor kan het spel snel saai worden. Maar wacht! Gelukkig zijn er nog de minigames die erg verslavend zijn. Deze minigames maken allemaal gebruik van het touchscreen van de Nintendo DS en draaien voornamelijk om snelheid.Conclusie:Kirby Super Star Ultra is een erg leuke en toegankelijke game. Het is meer dan zomaar een remake, aangezien er vele leuke minigames aan toegevoegd zijn. Alleen zal het voor de echte gamer geen uitdaging zijn en meer een tussendoortje zijn, gezien de lage moeilijkheidsgraad.
Kirby Super Star Ultra is verkrijgbaar voor de Nintendo DS.Richtprijs: €44,99

Door Cooper

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.