Een voor ons nog onbekende naam maar voor de website Ownage een begrip. Daantje aka GamelayD. Wie is ze eigenlijk? En wat doet ze allemaal op het gebied van gamen? Die vragen hebben we haar allemaal gesteld in het volgende interview. Wacht niet te lang en ga je ervoor zitten om erachter te komen wie Daantje nu eigenlijk is. Wat mij opvalt? Een leuke spontane meid die helemaal gek is op gamen!
Hallo GameLayD, zou je jezelf willen voorstellen aan onze lezers?

Mijn naam is Danielle Akkermans, online beter bekend als GameLayD, ben ondertussen al weer 23 jaar en woon samen met mijn ouders, zusje en mijn twee honden in Udenhout (Tilburg).

Hoe kom je bij deze nickname?
Daar zit een zelfbedachte logica achter die niet voor iedereen altijd even duidelijk is. Je spreekt mijn nickname uit als GameLady. De Y en de D zijn bewust omgedraaid, als je het los van elkaar leest (Lay D) spreek je het uit als Lady en de D achteraan staat voor de eerste letter van mijn voornaam. Uiteraard is de uitspraak GameLaid een veelgemaakte grap onder de heren.

Hoe ben je begonnen met gamen?
Ik ben eigenlijk begonnen met gamen toen ik een jaar of zeven was en ik en mijn zusje een oude Atari 2600 met Sinterklaas kregen. Niet lang daarna werd de Atari ingeruild voor een NES, gevolgd door een Gameboy en een PC. Het echt fanatiek gamen, zoals ik dat nu doe, begon pas toen ik een jaar of 15 was en door mijn diabetes vaak ziek thuis bleef of in het ziekenhuis lag. De problemen met mijn diabetes zijn inmiddels flink afgenomen, de tijd dat ik aan gamen besteed is alleen maar toegenomen.

Welke games speel je?
Mijn interesse op het gebied van gaming is erg breed. Ik richt me dan ook niet op één bepaalde game of één platform. Op het moment game ik vooral veel op de Xbox360, Playstation 2 en Nintendo DS en de games die ik daarop speel variëren ook van DDR, Gears of War, Phoenix Wright, GTA tot Final Fantasy. Alle genres zijn dus zo ongeveer wel vertegenwoordigd in mijn gamecollectie.

Welk gamegenre spreekt je het meeste aan?
Qua favoriet gamegenre staat RPG met stip op nummer één. Final Fantasy, de Mana-serie, de Tales of-serie, Kingdom Hearts, Golden Sun, Eternal Sonata, ik vind het allemaal even geweldig. Een ander genre waar ik me de laatste tijd erg mee vermaak zijn de muziek- en ritmegames. Zo sta ik regelmatig op de dansmat te DDR-en, op vol volume te rocken in Guitar Hero en met verjaardagen wordt SingStar uit de kast gehaald. Het enige gamegenre dat me totaal niet trekt is sport, voor de rest heb ik binnen elke genre zo wel mijn favorieten.

Welke game heb je als laatst gekocht?
De laatste twee games die ik heb gekocht zijn Riviera: The Promised Land en Final Fantasy Tactics: The War of the Lion, beide voor de PSP. Ik heb ze uit Amerika Geïmporteerd, dat doe ik regelmatig met handheld games omdat dat een stuk goedkoper is dan ze hier te kopen.

Wat vinden je familie en vrienden ervan dat je gamed?
Een groot deel van mijn vrienden hebben ik ook binnen de gamewereld ontmoet, dus die zijn zelf uiteraard ook helemaal into gaming. Ik heb op het moment geen relatie, maar mijn vorige twee vriendjes heb ik ook allebei via het gamen ontmoet, dus ook dat waren fanatieke gamers. Mijn beste vriendin is dan weer totaal geen gamer, maar vind het wel leuk om te horen wat ik allemaal meemaak op verschillende game-evenementen. En het grootste deel van mijn familie heb ik ondertussen al mee weten te trekken in mijn enthousiasme, de meesten hebben inmiddels minstens een Nintendo Wii thuis staan en vragen me regelmatig om advies over een game of console. Iedereen vind het dus alleen maar erg leuk dat ik zo fanatiek game.

Game je wel eens met ze samen? Win je dan vaak?
Ik game regelmatig samen, met zowel mijn vrienden als met familie. Met vrienden plan ik geregeld een gamedag of avond in en hang een paar keer per week achter Xbox Live voor bijvoorbeeld een potje multiplayer Dead or Alive 4 of co-op Gears of War. Ondertussen kun je via de headset weer lekker bijkletsen, ideaal! Gamen met familie blijft vaak beperkt tot verjaardagen, dan zijn games als DDR, SingStar en Raving Rabbids voor de Wii erg leuk. Of ik win ligt er een beetje aan welke game ik speel en tegen wie. Met DoA4 weet ik meestal wel te winnen, bij een deathmatch in een willekeurige FPS leg ik het hoogstwaarschijnlijk af.

Wat doe je liever? Lekker een zaterdag avondje naar een kroeg of discotheek of liever een avondje wii-en met vrienden?
Dit klinkt waarschijnlijk erg geeky en stereotype, maar ik ben niet echt een uitgaanstype, dus mijn voorkeur zou zeker uitgaan naar een gezellig avondje Wii-en met vrienden.

Hoeveel uur per dag besteed jij aan het gamen?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat eigenlijk niet echt bijhoud, maar ik denk dat ik toch wel gemiddeld een uurtje of vier per dag besteed aan gamen. En dan bedoel ik ook echt het gamen zelf, de tijd die ik daarnaast nog in mijn andere bezigheden binnen de gamewereld steek is een stuk meer. Eigenlijk draait een groot deel van mijn leven om het gamen en alles daar omheen. En het verveelt me geen moment.

Wat doe je allemaal op het gebied van gamen?
Ik doe meerdere dingen op het gebied van gaming. Ik zit in de crew van de gamenieuwssite Ownage.nl, waar ik me vooral bezig houd met het schrijven van nieuwsberichten en reviews. Ook bezoek ik af en toe persevents en andere game-evementen om artikelen over te schrijven. Verder werk ik voor de prijsvergelijkingsite Budgetgaming.nl. Ik ben hier onder andere teamcaptain over het team dat nieuwe games aan de database toevoegt en ben verantwoordelijk voor de releaselijsten die zowel op Budgetgaming als op de PU site verschijnen. Daarnaast ben ik actief binnen de E-Sportbond. Zo sta ik bijvoorbeeld regelmatig met DDR of de Wii op sportevenementen, zoals Mission Olympic, om te laten zien dat ook gaming een sport is. En stond ik afgelopen NK-Gaming ook in Utrecht om mee te helpen bij de finales. Tot slot hield ik dit jaar toezicht op ‘The Party’ in Eindhoven en zal ik ook op Campzone weer aanwezig zijn om toezicht te houden.

Hoe ben je bij de website Ownage terecht gekomen als nieuwsschrijfster?
Ik werkte al een tijdje voor Budgetgaming en het leek me leuk me wat meer bezig te houden met het schrijven over gaming. Ik ben toen via een ex, die ook voor Ownage schrijft, in contact gekomen met Ownage en heb toen een solicitatie geschreven met daarbij een review en een column. Hierdoor kwam ik eerst in een proefperiode, waarna ik uiteindelijk deel uit ging maken van de vaste Ownage-Crew, waar ik nog steeds vol trots deel van uit maak.

Wij willen Danielle heel erg bedanken voor dit interview en veel succes wensen met alles wat ze nog gaat doen op het gebied van games!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.