Sommige games grijpen je. Another Sight kwam mij onder ogen en trok meteen mijn aandacht. Is het, het bijzondere verhaal, het Alice In Wonderland gevoel of toch de simpelheid van de kat die een belangrijk onderdeel van de game is?


Another Sight is een surrealistisch fantasy avontuur met steampunk elementen. Het verhaal vindt plaats in 1899 in Londen richting het einde van het Victoriaanse tijdperk. De hoofdpersonen zijn de tiener Kit en de mysterieuze roodharige kat Hodge. Ze ontmoeten elkaar in het duistere gedeelte van de Londense ondergrond waar Kit haar zicht verliest doordat de tunnel die ze probeerde te onderzoeken instort. De twee bundelen hun krachten voor een avontuur waarin ze dienen samen te werken en Hodge zich bewijst als de onmisbare metgezel waar Kit op zal moeten vertrouwen. Samen verkennen ze een surrealistische fantasiewereld waarin ieders unieke talenten aan bod komen om omgevingen te verkennen en vol met puzzels die opgelost dienen te worden.  Onder Londen bevindt zich een wereld die is geïnspireerd door Neil Gaiman’s (Coraline) stedelijke fantasie Neverwhere. Deze verborgen samenleving in het diepste van Londen bestaat uit de grootste uitvinders en de beste artistieke geesten, denk hierbij aan Claude Monet, Nikola Tesla, Thomas Edison en andere historische culturele iconen.

Bekijk de release-trailer hier:

Een intrigerend verhaal, welke ook nog eens prachtig vormgegeven is, waarin genegenheid en intriges verweven worden en elementen als vertrouwen en kameraadschap dusdanig belangrijk zijn omdat we de consequenties inzien van wanneer we iets verliezen wat als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Een diepzinnig verhaal staat je te wachten in Another Sight.

Another Sight is uitgebracht door Toplitz Productions en nu digitaal verkrijgbaar voor de PC, PS4, XBOX ONE en Nintendo Switch. Een fysieke versie is verschenen op 23 juli 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.