Iedere gamer droomt er vast wel eens van: van je hobby je werk maken. Gamen bijvoorbeeld; hoe tof zou het zijn wanneer je zelf bij een game-studio kunt werken en nog mooier is het wanneer je zelf games kunt ontwikkelen. Dit is allemaal mogelijk (virtueel dan) in Mad Games Tycoon.
Mad Games Tycoon (Toplitz Productions) is al sinds 2016 beschikbaar voor de PC via Steam. De game gaat binnenkort zijn opwachting maken op diverse consoles, dus tijd om hier een artikel aan te wijden.

Richt in een kleine garage je eigen game studio op in de vroege jaren 80. Ontwikkel je eigen game-concepten, stel een team samen en creëer video games. Doe onderzoek naar nieuwe technologieën, leidt je werknemers op, upgrade je kantoren en verhuis naar grotere en betere locaties.  Breid je business uit en domineer de markt van video games.

Benieuwd hoe dat exact in zijn werk gaat? Kijk dan zeker even naar deze trailer:

In de basis is dit een standaard tycoon game, zij het met een ietwat andere setting. Linksom of rechtsom: tycoon-games blijven altijd leuk om te spelen, maar het feit dat je games in een game ontwikkelt geeft het net even die extra leuke dimensie. Enkele leuke features zijn bijvoorbeeld dat je je concurrentie uit kunt kopen, deals met publishers kunt sluiten, er zijn meer dan 120 verschillende game screenshots, je games op conventies kunt tonen en zelfs een next-gen game console kunt produceren.

Bouw de games van je dromen. Wordt het een simpele platformer of de nieuwe grote MMORPG. Focus je op graphics, geluid, techniek of gameplay. Denk zelfs na over of je game Copy Protection nodig heeft of een officiele Film-licentie. De mogelijkheden zijn eindeloos in Mad Games Tycoon!

Een release van Mad Games Tycoon wordt verwacht voor PS4, XBOX ONE en Nintendo Switch. De exacte release-datum is helaas nog niet bekend, maar de verwachting is het vierde kwartaal van 2019. Ben je dusdanig enthousiast geworden en kun je niet meer wachten? Ga in dat geval alvast aan de slag via Steam.

© UIG Entertainment
© Toplitz Productions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.