Na Nintendo en PlayStation brengt Sega ook een mini van hun systeem uit, de Sega Mega Drive Mini. En het mooiste is dat deze mini vanaf 19 september 2019 al te koop is in Europa en bevat 40 vooraf geïnstalleerde spellen. Schrijf dit artikel alvast, maar op jouw wenslijstje voor kerst.

De Sega Mega Drive Mini werd vorig jaar aangekondigd op het jaarlijkse Sega-fes-evenement. Toen werd er nog gesproken over dat de release van de mini alleen in Japan zal zijn vanwege de dertigste verjaardag van de Mega Drive. Afgelopen zomer werd de console uitgesteld, want de fabrikant wilde het ontwerp heroverwegen. Ook toen maakte Sega bekend de mini wereldwijd wilde uitbrengen, omdat de aankondiging in het westen goed werd ontvangen.
En nu tijdens deze editie van het Sega-fes-evenement maakte het bedrijf de verschijningsdatum bekend en dat de Sega Mega Drive mini 40 vooraf geïnstalleerde games bevat, waarvan de eerste 20 games al bekendgemaakt zijn.

 • Sonic the Hedgehog
 • Ecco the Dolphin
 • Castlevania: Bloodlines
 • Space Harrier 2
 • Shining Force
 • Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine
 • ToeJam & Earl
 • Comix Zone
 • Altered Beast
 • Gunstar Heroes
 • Castle of Illusion
 • World of Illusion
 • Thunder Force III
 • Super Fantasy Zone
 • Shinobi III
 • Streets of Rage 2
 • Earthworm Jim
 • Sonic the Hedgehog 2
 • Contra: Hard Corps
 • Landstalker

Sommige spellen zijn nog nooit in Europa uitgebracht, dus mogelijk komt er een Europese versie met andere spellen.

Bron afbeeldingen: megadrivemini.sega.com

Er worden twee versies van de Sega Mega Drive Mini uitgebracht. Kopers kunnen kiezen voor een versie met één of  twee usb-controllers. De Sega Mega Drive Mini met één controller kost omgerekend 70 euro en met twee controllers 80 euro. Het is onbekend of de controllers ook los aangekocht kunnen worden.

De Sega Mega Drive Mini is vanaf 19 september 2019 te koop in Europa.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.