Vroegah, heel vroegah, had je een game genaamd Zoo Tycoon en tegenwoordig heb je eigenlijk niet zoveel goede dierentuintycoons meer, eigenlijk geen. En Zoo Tycoon is inmiddels wel flink verouderd, dus tijd voor wat nieuws en dat dachten de makers van Planet Coaster ook, want in het najaar van 2019 komen zij met Planet Zoo!

In 2016 bracht Frontier Developments, een britse ontwikkelaar, Planet Coaster op de markt en die bracht een nieuwe gameplay met zich mee. Ontzettend veel vrijheid in het bouwen en runnen van een pretpark, veel meer dan we tot nu toe gewend waren van een pretparktycoon. Na dit succes werden ze vervolgens ook nog verantwoordelijk voor het maken van een Jurassic Park tycoon, maar waarom zou je daar stoppen? Daarom pakken ze nu de dierentuinbusiness op en het ziet er tot nu toe wel veelbelovend uit.

In de trailer zien we de vertrouwde gameplay van Planet Coaster weer terug en krijgen we een beeld van hoe we het dierentuinleven kunnen vormgeven. Ook zie je wat elementen van Jurassic World Evolution terug, zoals de ramen in de omheining van een verblijf zodat de bezoekers de dieren vanaf een veilige afstand kunnen bekijken. We zien diepe kuilen waar mensen van bovenaf het verblijf in kijken, decoratie met verschillende thema’s, zoals victoriaanse ramen en Afrikaanse patronen. Er is speelgoed voor de dieren te zien, veel verschillende diersoorten en natuurlijk de benodigde medewerkers voor elke taak.

Voor de dieren is het belangrijk dat je weet wat ze nodig hebben om zich goed te voelen, zoals begroeiing, speelgoed en voedsel. Daarnaast zullen verschillende diersoorten ook verschillende persoonlijkheden hebben, dus misschien dat dat zijn effect zal hebben op bijvoorbeeld verzorgers? Natuurlijk wil je dan ook dat de dieren zich voortplanten, dus een goede verzorging is essentieel.

Je kunt ook onderzoeken doen naar verbeteringen van je park, zowel voor de dieren als voor alle bezoekers en personeel. Je hebt controle over de details en over het grote plaatje en moet ervoor zorgen dat niet alleen de dieren maar ook bezoekers tevreden zijn met het park. Zij zorgen immers voor de inkomsten, maar hopelijk is er weer een sandbox met oneindig veel geld. De Steam Workshop keert ook weer terug, zodat je jouw mooiste creaties kunt delen of mooie creaties van anderen kunt downloaden voor je eigen park.

Iedereen die vroeger Zoo Tycoon heeft gespeeld en fan is van de gameplay van Planet Coaster gaat heel blij zijn met de komst van Planet Zoo, ik in ieder geval wel en ik kan niet wachten om het te gaat proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.