Dit was een van de verrassende games die tijdens de Nindie Direct werd aangekondigd eind maart: Cadence of Hyrule – Crypt of the NecroDancer Featuring The Legend of Zelda. Ik zag deze niet aankomen, omdat Nintendo niet zo snel één van hun populaire gamefranchise rechten geeft aan een Indie developer om vervolgens een game ervan te maken. Dus wat is hier aan de hand?

Ik ga terug naar het begin. Waar is de game Cadence of Hyrule op gebasseerd? Heel simpel. Crypt of the NecroDancer. Deze game is in 2015 uitgebracht en ontworpen door de Indie developer Brace Yourself Games. Het is een avontuurlijke, ritmische game waar je, je voor moet bewegen op het ritme van de muziek door diverse dungeons. Onderweg kom je gevaarlijke vijanden tegen die je neer moet halen. De bewegingen zijn het effectiefst wanneer de speler op het juiste ritme beweegt en aanvalt. Dus het is belangrijk dat je patronen herkent in de muziek, zodat je makkelijk kan voortbewegen en zo nodig kan aanvallen wanneer je monsters tegen komt.

Nu vraag je jezelf af (net zoals ik) waarom Nintendo haar populaire gamefranchise pareltje The Legend of Zelda leent aan deze Indie developer. Zoals meerdere ben ik niet gewend dat Nintendo rechten geeft aan een developer die daarmee een nieuw game ontwerpt. Nou las ik dat IGN onlangs met Ryan Clark, de director van Brace Yourself Games, heeft gesproken over dit onderwerp. Hij vertelde dat het bedrijf op zoek was naar een nieuw project voor de Nintendo Switch en hoe gaaf het zou het zijn dat er personages uit The Legend of Zelda-reeks als downloadbare content toe te voegen zijn aan de NecroDancer-game. En heel verrassend was dat Nintendo ‘heel erg geïnteresseerd was in dit project’ en zodoende heeft dit geresulteerd in een nieuwe game. Een mix van roguelike ritmische ervaring met action-adventure basis.

Bron afbeelding: Nintendo.nl

De hoofdrolspeelster in Crypt of the NecroDancer komt terug in deze nieuwe Indie game. Cadence (de titel zegt het al) arriveert in Hyrule maar weet niet echt hoe en waarom ze hier is. Gelukkig krijgt ze hulp van twee personages. Link en Zelda. Je speelt één van deze personages en jouw missie is om Hyrule te redden van de ondergang. Dit doe je door je voort te bewegen en aan te vallen op de geremixte beat uit The Legend of Zelda. In totaal zijn er 25 klassieke muzieknummers uit The Legend of Zelda geremixt. Van de moderne uitziende Lynels en Bokoblin tot bekende soldaten van Hyrule. Als speler zal je een stapje voor moeten blijven in ritmische gevechten. Er zijn talloze voorwerpen uit The Legend of Zelda en toverspreuken en wapens uit Crypt of the NecroDancer beschikbaar in de game die je kan gebruiken. Tevens moet je goed voorbereid zijn want de eindbazen in dungeons hebben door middel van magie machtige nieuwe vormen aangenomen.

Crypt of the NecroDancer is een enorm succes. De game is op diverse systemen uitgebracht en heeft zelfs diverse prijzen gewonnen, zoals in de categorieën ‘Use of Sound’ en ‘Best Audio’. Dus ik verwacht dat deze nieuwe game waarin Link en Zelda ook een rol in spelen, ook een enorm succes zal worden op de Nintendo Switch. Ik kan niet wachten totdat de downloadbare game in de lente uitkomt.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.