Deze preview is voor iedereen die van over the top shooters houdt met iets te veel foute puns en een hoop psychopatische vijanden. Bij deze, de preview voor Borderlands 3.

Borderlands werd in oktober 2009 wereldwijd uitgebracht door 2K in samenwerking met ontwikkelaar Gearbox Software en kreeg een release op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Borderlands speelt zich af op Pandora, een zogeheten wasteland met een hoop woestijn, rotsen, mijnen en kleine nederzettingen. In het eerste deel draait het allemaal om het vinden van The Vault waarvan niemand eigenlijk weet wat het is, behalve dat er een enorme schat zou liggen. Als vaulthunter krijg je tijdens deze zoektocht veel ellende op je pad in de vorm van psychopaten, rare en vooral agressieve wezens en hebzuchtige gasten. En persoonlijk vond ik dat echt fantastisch, alles lekker over the top met een heerlijk vette soundtrack. Blij was ik dan ook met de opvolgers in de vorm van Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel! (die ook voor Xbox One en PlayStation 4 beschikbaar is). Die heb ik beide ook met veel plezier gespeeld en mijn hart maakte een klein vreugdesprongetje toen  2K deze week met een revea ltrailer kwam voor Borderlands 3, want Tales from the Borderlands van Telltale Games was misschien nog maar net voldoende als tussendoortje.

In de trailer zien we vooral weer veel over the top actie, nieuwe personages, maar ook heel wat personages die voor spelers bekend zullen zijn, zoals Lillith, Ellie en Brock die een saxofoon solo doet. Ook zien we claptrap, een veel te bijdehante robot die altijd in de penarie zit en ondertussen zijn metalen ledematen laat dansen, al is zijn rol nog niet helemaal duidelijk, daar komen we vast later achter. Qua verhaal valt er nog weinig te zeggen, behalve weer voldoende ellende, want niet voor niets staat de slogan Mayhem is coming in het middelpunt. Er zijn in ieder geval genoeg nieuwe vaulthunters, nieuwe wapens, nieuwe werelden en nieuwe badguys. Dus mocht je zin hebben in een smakelijk aperitiefje met vette muziek en veel geweld, check dan even de trailer die ons al een flinke voorproef geeft van wat er komen gaat. CEO Randy Pitchford zegt dat ze hebben geprobeerd om deze Borderlands de grootste, meest badass en meest ambitieuze versie ooit te maken. Mocht deze serie nieuw voor je zijn en ben je geïnteresseerd, 2K heeft ook aangekondigd dat ze op 3 april met de Borderlands: Game of the Year Edition komen en dan was er al de Borderlands: The Handsome Collection met deel 2 en The Pre-Sequel!  Mocht je de Handsome Collection al bezitten, dan kun je de gratis Ultra HD update nemen, want wordt het leven niet altijd een beetje beter in Ultra HD? Borderlands 3 zal op 13 september verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en Pc (exclusief in de Epic Games store, vanaf april 2020 beschikbaar in meerdere digitale winkels).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.