De geruchten gingen al een tijdje rond op het internet, dat Game Freak (het bedrijf achter het fenomeen Pokémon) de achtste generatie ging aankondigen. En het is waar! Eind februari 2019 kondigde het bedrijf via een speciale Pokémon Direct hun nieuwe game aan: Pokémon Sword en Pokémon Shield. Laat ik vandaag eens in de nieuwe regio waar het verhaal zich afspeelt duiken: Galar region.

We zagen het al een beetje aankomen. Dat kwam voornamelijk omdat The Official Pokémon YouTube Channel dagelijks filmpjes plaatste met regio’s waar Pokémon zich afspeelt. Kanto. Jotho. Hoenn. Sinnoh. Unova. Kalos. Alola. Allemaal regio’s van alle oplopende verschenen Pokémon-spellen. En officieel op Pokémon Day via een speciale Direct-video kondigde het bedrijf dat eind 2019 Pokémon Sword en Pokémon Sword exclusief voor de Nintendo Switch wordt uitgebracht.

Geweldig! Nieuwe regio. En nieuwe starters! Aan het begin van het avontuur moeten spelers een starter uit een van deze geweldige Pokémon kiezen:

  • Grookey (Grass Pokémon): een ondeugende chimpansee die boordevol met nieuwsgierigheid zit.
  • Scorbunny (Fire Pokémon): een lief en schattig konijntje die barstensvol met energie zit.
  • Sobble (Water Pokémon): een hagedis Pokémon die zich onopvallend gedraagt.

Pokémon Sword en Pokémon Shield spelen zich af in de regio Galar. Volgens de reacties van de kijkers is de regio gebaseerd op Engeland. Als je goed kijkt in het midden van de map zie je een stad waar een groot klokgebouw uitsteekt. Dit kan verwijzen naar de Big Ben. Daarnaast zie je een groot reuzenrad, dat enorm lijkt op de London Eye. En zo zijn er nog meer verwijzingen. Benieuwd? YouTuber Leonhart heeft er een video over gemaakt. Bekijk deze en lees vooral ook de reacties eronder.

Maar Galar is een regio van veelzijdigheid. Prachtige landschappen, moderne steden, dichte bossen en steile en besneeuwde bergen. Mensen en Pokémon leven hier vreedzaam samen en werken met elkaar aan de ontwikkeling van bedrijvigheid in de regio. Vandaar ook de typische industriële setting. Het avontuur begint in het zuiden van de regio waar je zelf naar het noorden toewerkt. Hoe noordelijker je gaat, hoe meer industrie en hoe moderner de gebieden worden. Er is een treinnetwerk aanwezig die je van de ene naar de andere stad brengt.

Map van Galar (bron afbeelding: Serebii.net)

Waar ik heel benieuwd naar ben is of spelers langs diverse Gyms moeten gaan om zijn of haar badgse in ontvangst te nemen, net zoals in Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Let’s Go, Eevee (de klassieke versie). Of gaat het precies zoals in Pokémon Sun en Pokémon Moon waar de speler langs Trial Captain’s gaan. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het eerste, de klassieke versie. En als ik de trailer mag geloven dan gaat dat ook gebeuren. Acht gym’s bezoeken en gym leaders verslaan op weg naar de Elite Four om de felbegeerde titel van Champion bemachtigen.

Zoals gebruikelijk kondigt The Pokémon Company altijd twee versies van een Pokémon-spel aan sinds de lancering van de eerste game 23 jaar geleden. Toen had je Pokémon Red en Pokémon Blue (in Japan was dit Red en Green), Pokémon Gold en Pokémon Silver enzovoorts. En dat doen ze met een reden. Elke game heeft iets bijzonders. In de ene kan je exclusieve Pokémon vangen en in de ander niet. In Pokémon Sun en Pokémon Moon was naast de Pokémon ook de tijd anders. Ik verwacht ook dat Sword en Shield exclusieve Pokémon bevat. Verder is nog niks bekend.

Ik ben al helemaal om wat betreft Pokémon Sword en Pokémon Shield, ook al weet ik niet wie de bad guys zijn in het verhaal, wie de gym leaders zijn en welke Pokémon (nieuw) in het spel voorkomen. Zoals ieder fan moet ik geduldig wachten op nieuwe informatie. Maar als ik zou moeten kiezen voor welke starter, dan zou ik nu voor Sobble gaan, een Water Pokémon.

Wat vind jij van deze game? En welk van de drie starters zou jij kiezen?

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.