A Plague Tale: Innocence al van gehoord? Deze game van het Franse Asobo Studio houdt de gemoederen in game-land flink bezig. A Plague Tale: Innocence verteld over een verschrikkelijke periode in de zwarte geschiedenis: de Zwarte Dood of in de volksmond ook wel de Pest genoemd. Van 1346 tot 1351 kostte de pandemie het leven van 75 tot 100 miljoen mensen.

Wellicht heb je de indrukwekkende en hartverscheurende trailer al gezien. Zo niet bekijk hem dan hier en wordt opgeslokt door de emoties van de jonge Amicia en haar broertje Hugo De Rune.

Amicia en haar jongere broertje Hugo zijn ten tijde van de Middeleeuwen op de vlucht van de Zwarte Dood, een rattenplaag, de inquisitie en andere narigheden.

Het moge duidelijk zijn dat zus en broer op hun vlucht langs gruwelijke, maar ook angstaanjagend mooie plaatsen komen. De mensen die ze zullen ontmoeten en hun lotsbestemmingen zullen hun verhaal vormgeven. De een zal niet zonder de ander kunnen overleven en in hun strijd zullen ze kracht uit elkaar moeten halen om de Zwarte Dood te kunnen doorstaan.

Door middel van een web-serie maak je kennis met het indrukwekkende verhaal en de makers.
Deel 1 – Roots Of Innocence verteld over de personages en de omgeving.

Deel 2 – Dark Ages verteld neemt je mee naar de Middeleeuwen. Bestudeer het proces achter de game.

Deel 3 – Children of the Plague richt zich op de vijanden en verteld over de ratten – de grote veroorzakers van de plaag en de inquisitie die jacht maakt op Amicia en Hugo.

Wauw! Dit verhaal maakt diepe indruk en de verwachting is dan ook dat deze game flink hoge ogen zal gaan gooien. Wat denk jij? Wordt dit een kanshebber voor de game van 2019?

A Plague Tale: Innocence is vanaf 14 mei exclusief verkrijgbaar voor de Playstation 4, XBOX One en PC.

© Koch Media

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.