Een hele tijd geleden schreef ik voor jullie een preview van Rapture Rejects en sinds 29 november is de game als Early Access beschikbaar op Steam. Waarom ik er nu pas een review van schrijf lees je hier.

Rapture Rejects is een Battle Royale game gemaakt door Galvanic Games en uitgegeven door tinyBuild. tinyBuild kun je kennen van Party Hard en Graveyard Keeper, maar Galvanic Games was mij nog onbekend. Ze werken samen met Explosm, het platform die verantwoordelijk is voor de strips van Cyanide & Happiness. Persoonlijk vind ik niet alle strips leuk, sommige zijn mij iets te grof en duister, maar er zitten ook best lollige tussen en de trailer voor Rapture Rejects vond ik ook wel lollig. Een hele tijd terug mochten we de Alpha alvast proberen en daar zaten natuurlijk nog wel wat bugs in, de servers waren op beperkte tijden beschikbaar waardoor je meestal wel met vijf of zes anderen kon spelen en het aanpassen van je mannetje of vrouwtje was nog wat beperkt. Ik keek er dan ook wel naar uit om de Early Access te gaan proberen.

In Rapture Rejects speel je in een topdown Battle Royale om het laatste plekje in de hemel te bemachtigen. Door de omgeving wat te verkennen kun je wapens, ammo en powerups vinden, alles natuurlijk lekker fantasierijk en bizar. De eigenschappen van de wapens doen een beetje denken aan de bizarre combinaties van Dead Rising, maar dan cartoony. In eerste instantie was het de bedoeling dat jelanger leeft dan je tegenspelers en dus als laatste overblijft. Daarnaast wordt het speelveld steeds kleiner, zoals we van wel meer Battle Royal games gewend zijn. Sinds kort is er echter een nieuwe gamemodus toegevoegd, genaamd ‘God’s plan B’, waarbij je steeds respawnd totdat iemand het gouden ticket vindt. Daarna ga je over op fase 2 en dan is het de bedoeling dat je, je ticket beschermt of van de ander af pakt en natuurlijk als laatste over blijft.

Helaas kan ik niet heel veel over deze game vertellen, want sinds de game in Early Access is, duurt het heel erg lang voordat er een match is gevonden als het überhaupt al gebeurt. In een team is het nog moeilijker, want dan moet je met duo’s spelen en daar zijn nog minder van kennelijk. Als ik dan in een match mee kan doen, is het tegen één of twee anderen. En dat is echt wel heel jammer, want de game heeft best wat potentie. De game start vlot op, het ziet er grafisch prima uit en het hoofdscherm is overzichtelijk. Mocht je het leuk vinden, dan kun je het personage aanpassen met kleren en accessoires die je tijdens het spelen vrij speelt of kunt kopen met gewonnen tickets. Tijdens het spelen van een potje draaide alles goed en ben ik zelf geen bugs tegen gekomen, maar op het Discord-kanaal van Rapture Rejects kun je bugs doorgeven en kun je zelfs suggesties doen voor aanvullingen op de game. Daar lees je ook de patch notes en aankondigingen voor de game die goed worden bijgehouden.

Alena’s oordeel:
Ik had heel graag meer willen kunnen zeggen over de game, maar ik heb gewoon te weinig kunnen spelen om echt iets positiefs te kunnen zeggen over de game zelf. Als ik reacties van andere spelers op Steam lees zie ik dat zij ook tegen lege servers aanlopen. Het zou toch wel fijn zijn als er meer spelers zijn om tegen te spelen, want nu voelt het echt uitgestorven. Ik hoop dat ze tijdens de Early Access nog een boel gaan aanpassen, aanvullen en ik wil de game ook af en toe nog eens uitproberen om te kijken of de servers weer wat voller lopen. Wie weet kan ik dan mijn mening nog herzien, maar voor nu vind ik het erg teleurstellend en had ik op meer vermaak gehoopt. Ik zou dan ook adviseren om nog even te wachten met het spelen van deze game tot er positievere berichten over komen.

+ Komisch
+ Leuke stijl van Cyanide & Happiness
– Lege servers
– Heeft potentie maar komt er nog niet uit
– Erg prijzig voor een game met lege servers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.