Angstig onder een dekentje de horror wereld van Early Acces game Daemonical verkennen. Dat is wat ik speciaal voor jullie heb geprobeerd. Gelukkig ben je in deze horror survival game van developer Fearem niet alleen.

Early Acces
De game Daemonical is nog niet klaar en de ontwikkelaars zijn druk bezig met het vergroten en verbeteren van de game. Vandaar ook dat ik een preview schrijf in plaats van een review over deze early acces game. Daemonical is een multiplayer online co-op game dus je bent een beetje afhankelijk van hoeveel anderen de game aan het spelen zijn. Op dit moment zijn het er helaas niet zo heel veel spelers waardoor je niet meteen een spel sessie op kan starten. Maar developer Fearem heeft speciaal voor de spelers van Daemonical een eigen Discord kanaal opgezet. Zo kan je toch al snel in contact komen met andere spelers om een potje te griezelen samen.

Bezeten of niet
In Daemonical kom je terecht op een verlaten eiland samen met vier vrienden. Helaas is er een duivelse entiteit op het eiland. Een van de spelers zal bezeten raken door deze demon en zijn best doen de andere spelers te verslinden voordat ze hem kunnen verdrijven. Je weet dus ook zelf niet of je als demoon het spel gaat spelen of als een van de mensen die moet proberen te overleven. Om de demoon te verdrijven moet je als speler op zoek gaan naar verschillende skelet onderdelen om een ritueel te kunnen uitvoeren. Dit doe je in een super griezelige duistere omgeving waarin je liever niet rondwandelt.

Teamwork of alleen op pad
Binnen Daemonical kan je ervoor kiezen om samen met de andere overlevende proberen te ontsnappen of alleen op zoek te gaan naar de skelet onderdelen. Jij hebt zelf de keuze hoe je de game wilt spelen en dat maakt het hartstikke leuk en soms ook extra griezelig. Je kan ervoor kiezen om alleen in een hoekje te schuilen in de hoop dat de demoon je niet vind. Maar met een team van mensen heb je wel sneller alle onderdelen gevonden om de demoon te verdrijven. Het spel zit boordevol met tactische opties zelfs als je dood bent! Door met je team te overleggen kan je een voorsprong krijgen op de demoon. Maar helaas is het ook niet zeker of de demoon jullie kan horen. Je weet zelfs niet zeker of je team maatje wellicht degene is die is bezeten door de demoon. Kortom Daemonical heeft alle ingredienten om een uitstekende horror survival game te zijn!

Griezelen
Bekijk hieronder de Daemonical gameplay trailer zodat je al een idee kan krijgen wat je te wachten staat. Laat je vooral ook niet tegenhouden door het feit dat er nog maar weinig spelers zijn. De game is nog in ontwikkeling maar de developers zijn er wel serieus mee bezig om de game nog beter te maken. Er is een discord kanaal waar er nog echt spelers te vinden zijn die je graag helpen de game te kunnen spelen. Dat alleen al is een ontzettend grote plus zeker voor een game waarin co-op wellicht je grootste kans is om te overleven. Daemonical is via early acces al te spelen en kan gespeeld worden op een windows, linux en mac systeem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.