De titel zegt het al: in Knowledge Is Power Decades ga je de strijd met elkaar aan. Ik was altijd al een enorme fan van Buzz en kon dit uren online spelen of tijdens een gezellig avondje met vrienden. Een tijd terug heb ik het nog geprobeerd, maar er zijn helaas nog weinig mensen die het spel online spelen. Zou Knowledge Is Power een waardige opvolger zijn?

In de Playlinkbox (met daarin spellen waarbij je je smartphone of tablet als controller gebruikt) vond je naast ‘It’s You’, ‘Hidden Agenda’ en ‘Singstar Celebration’ ook ‘Knowledge Is Power’. In het spel dien je zo snel mogelijk antwoord te geven op de meest uiteenlopende triviavragen en komt er zo nu en dan een aanraakoefening voorbij om je scherp te houden. Knowledge Is Power Decades gaat net een stapje dieper en richt zich op de popcultuur en entertainment. Unieke vragen  over de jaren 80, 90, 00 en 10. Volgens Playstation kun je een personage kiezen in retrostijl, van gamer-girl tot hiphop-gast, en met dit personage is het zaak dat je zo snel mogelijk de Piramide van Kennis bereikt. Dit klinkt makkelijker dan het lijkt, want onderweg kun je tegenstanders hun scherm vergrendelen of antwoorden afdekken. Verder zijn er natuurlijk nog diverse challenges waar de fervente kennisknobbels ook nog de nodige obstakels moeten trotseren, waaronder Chain Reaction, Fill the Blanks, Odd One Out en Spin to Win. Gelukkig is het spel zo ingericht dat je ook vragen uit je eigen regio

De knotsgekke trailer bekijk je hier:

Aangezien je het spel, of eigenlijk de quiz, met 2 – 6 spelers kunt spelen is het een leuke toevoeging op een vriendenavondje, een fijn tussendoortje tijdens een game-avond of een leuke activiteit tijdens de feestdagen. Host Max begeleidt je door meerdere rondes die ieder uit 9 vragen bestaan, 2 bonusrondes en de grote finale: de piramide van kennis. 20 tot 30 minuten ben je zeker wel zoet.

Persoonlijk ben ik zeer benieuwd naar Knowledge Is Power Decades, maar hoop stiekem op een nieuwe versie van Buzz voor de Playstation 4. Hoewel de hoop dankzij Power Is Decades wel steeds kleiner wordt dat er daadwerkelijk een nieuwe Buzz komt kan ik mij met deze quiz ook zeker wel een tijdje vermaken.

Knowledge Is Power Decades ligt in de winkels en de consumentenadviesprijs is slechts €19,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.