It’s me, Mario! Iedereen is wereldwijd wel bekend met de mollige Italiaanse loodgieter in het rood/blauwe pakje, de typerende pet met de letter M en zijn enorme snor. Maar… Waarom heet Mario eigenlijk Mario en niet bijvoorbeeld Lucas, Felix of Hugo? We leggen je uit waarom en brengen een ode aan Mario Segale die op 2 november 2018 op 85-jarige leeftijd het leven liet.De naam Mario is niet zomaar uit de lucht komen vallen. In de jaren 80 (1981 om precies te zijn) huurde Nintendo een magazijn in Amerika, het zogenaamde Amerikaanse hoofdkantoor van Nintendo. De Amerikaans-Italiaanse eigenaar van het pand moest natuurlijk maandelijks zijn centjes ontvangen en bij een huurachterstand bracht hij een bezoekje aan de Amerikaanse locatie van het Japanse bedrijf. De toenmalige directeur was dusdanig onder de indruk van Mario Segale dat hij besloot om het legendarische gamepersonage naar hem te vernoemen. Het bleef echter bij vernoemen, want zo bleek in een interview in The Seattle Times uit 1993 “You might say I’m still waiting for my royalty checks.” In de spotlights staan was niets voor Mario Segale en daarom is dit verhaal dan ook pas in 2015 officieel door Nintendo bevestigd.

Dit gebeuren vond plaats tijdens de ontwikkeling van een arcade spel dat zich later zou ontwikkelen tot het welbekende ‘Donkey Kong’. De ster in dit spel heette tot dan toe ‘Jumpman’ en gelukkig veranderde dit in Mario.

In het officieel schrijven over Mario Segale’s overlijden wordt het volgende verteld:
“While he was the inspiration for the name of Nintendo’s ‘Super Mario’ from when they were tenants in his business park in the 1970’s, he always ducked the notoriety and wanted to be known instead for what he accomplished in his life.”

Een interessant stukje geschiedenis uit de omvangrijke Nintendo-geschiedenis.

Bron: nintendoeverything.com
© JOHNNY R RUSSO / NINTENDO / BBC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.