Verlichting, hoe belangrijk het is merk je pas echt als je het niet hebt. Ik ben onlangs verhuist en alle verlichting was weggehaald bij het verven van de plafonds. Daar zat ik dan in mijn game kamer in het donker met alleen het licht van mijn beeldscherm, hier moest verandering in komen!

De zoektocht naar de perfecte lamp
Ik ben op zoek gegaan naar lampen die ik mooi vond en ze op gaan hangen, na verschillende keren kortsluiting gemaakt te hebben was het gelukt, alleen de gamekamer moest nog. Ik wilde hier echt iets speciaals van maken dus ik ben op zoek gegaan en kwam de Philips Hue lampen tegen die dankzij de nieuwe software leuke opties gekregen heeft. Zo kan je met Philips Hue Sync je lampen in huis afstemmen op films, muziek, maar ook games! Je kunt je verlichting dus synchroniseren tijdens het gamen om de ervaring te vergroten. De software is er voor Mac en Windows computers en het gaat om gratis software, dus als je gekleurde Philips Hue lampen hebt kun je hier gebruik van maken.

Hoe werkt het?
De software analyseert wat er op je scherm gebeurt en met die analyse kiest hij kleur en helderheid voor je Hue lampen. Je kan ook nog eens kiezen voor welke lampen dit zou moeten gelden, niet het hele huis hoeft dus mee te genieten. Je Hue Bridge moet op hetzelfde netwerk zitten als je computer en dan is de installatie erg simpel. Download de software op je computer en verder kun je het helemaal regelen op je smartphone. Je maakt een entertainmentruimte aan waarin je alle lampen selecteert die je wil gebruiken. Dan is het een kwestie van testen of je alles goed hebt staan, de software op je computer zou deze ruimte die je aangemaakt hebt ook moeten zien. Dan is het aan jou om een modus te kiezen, ik kies natuurlijk voor games en dan kun je aan de slag! Zou je gewoon even muziek willen luisteren, dan veranderen de lampen van kleur en helderheid op het ritme van de muziek.

Perfecte gaming set-up
Het levendiger maken van je game set up begon met muizen, toetsenborden en headsets met mooie LED verlichting erin in alle kleuren, maar met deze Philips Hue Sync optie is het nog zoveel mooier en intenser. Zeker tegenwoordig nu de spellen mooier en realistischer worden is het zo cool dat je dit door de lampen om je heen ook ziet, het voelt alsof je nog meer in het spel zit! Dus geen saaie gamekamer meer, ik heb nu de perfecte omgeving om lekker te gamen.

Amber

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.