Wie meerdere artikelen van mij heeft gelezen weet dat ik van racegames houd, van het geluid, het tempo, de muziek. Daar kan ik nog wel even aan toevoegen dat ik naast auto’s ook ook graag naar motoren mag kijken en daar moet ik dan even bij vermelden dat ik ben opgegroeid in Assen, dus de TT was geen straf! Maar toch heb ik nog maar weinig motor racegames gespeeld (alleen vroeger Road Rash, Motor Storm en de motoren van Burnout Paradise). Ik denk dat ik daar binnenkort RIDE 3 aan toe ga voegen, want onlangs kondigde ontwikkelaar Milestone aan dat RIDE 3 op 20 november naar PlayStation 4, Xbox One en Windows PC komt.

Het eerste deel van de RIDE serie werd in 2015 uitgebracht voor de PlayStation 3 en 4, Xbox One en Xbox 360 en Windows en was ontwikkeld door Milestone. Milestone staat bekend om zijn racegames en ontwikkelen games met zowel auto’s als motoren in de hoofdrol. RIDE zou een goede instap zijn voor gamers die nog niet eerder een motor racegame hebben aangeraakt, want de besturing was soepeler en makkelijker dan andere motor racegames. RIDE 2 kwam ruim een jaar later naar de PlayStation 4 en Xbox One en was groter, beter en bevatte meer mogelijkheden dan zijn voorganger. En dan nu RIDE 3!

De game zal 230 motoren bevatten, maar om die allemaal wat makkelijker terug te vinden hebben ze de motoren onderverdeeld in zes categorieën, namelijk: Naked & Heritage, 2 strokes, Vintage Bike, Maxienduro (een nieuwe klasse), Supermotard en Sportbikes. Elke categorie heeft dus zijn eigen bijpassende motoren, van typische tourbeesten onder Naked & Heritage tot het echte snelle werk onder Maxienduro. De volledige lijst met motoren vind je hier en dat is me toch een lange lijst! Wat op technisch vlak nieuw is, is de overstap naar Unreal Engine, waarmee de game er nog realistischer uit komt te zien en de beleving ervan beter is dan ooit. Tevens kun je nu in de carrière modus kiezen voor een motorklasse die bij jou past en kun je zelfs al die motoren nog aanpassen (met meer dan 500 aan te passen onderdelen!) zodat deze voor jou en de gekozen track optimaal rijdt. Tot slot hebben ze nog de Livery Editor toegevoegd, waarmee je de looks van je dromen kunt maken en kunt delen met de rest van de wereld.

RIDE 3 komt op 20 november naar PlayStation 4, Xbox One en Windows PC en ik kan niet wachten om eens even goed tussen die enorme selectie aan motoren te sneupen en er op weg te scheuren. Ontwikkelingen van de game kun je uiteraard volgen via Facebook, Instagram, Youtube en Twitter. Misschien moet ik toch maar eens gaan kijken naar een motorrijbewijs…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.