Op Utrecht Centraal is deze week de Tomb Raider Experience neergestreken om te vieren dat we straks weer los kunnen met Lara in de nieuwe game Shadow of the Tomb Raider. Je kunt in een soort pop-up store op het station de game spelen en je geluk beproeven in een speciale escape room.

Op de avond dat ik er ben, is er een besloten feestje voor genodigden. Het is er een beetje krap, het is warm en er zijn toch wel wat mensen gekomen dus het is ook druk. Geen al te prettige combinatie, al passen die hoge temperaturen wel weer een beetje bij de jungle die Lara moet doorstaan. Bovendien is het verder een goed georganiseerd feestje: er zijn cocktails met speciale Tomb Raider-namen (zoals Shadow), er zijn geroosterde insecten op stokjes om te eten en er is een dj die zoals het lijkt mijn partytime playlist van Spotify heeft gestolen.

Lekker warm

Het was de hitte meer dan waard, hoewel ik geen insecten eet. Ook was ik iets minder gecharmeerd van het feit dat er een levende slang aanwezig was waarmee je op de foto kon. Niet dat ik een soort Indiana Jones ben met een fobie voor de reptielen, maar wat mij betreft horen levende dieren niet thuis op evenementen.

De slang speelde overigens geen rol bij de activiteiten die er te doen waren. De Dutch Lara Croft was aanwezig in vol ornaat, om ons te laten zien hoe Lara Croft er in het echt uit zou kunnen zien. Ook was er een grote staande figuur van Lara, die met haar boog in haar hand klaarstaat voor actie. Een mooie binnenkomer, maar ik was eigenlijk vooral nieuwsgierig naar die escape room. Eigenlijk wilde ik die niet doen, omdat ik er heel slecht in ben, maar eenmaal daar was ik toch getriggerd door het feit dat mensen er wel met een glimlach uit leken te komen. Hoewel, je weet maar nooit hoeveel carcassen van mensen die het nooit hebben gehaald binnenliggen.

Escape the tomb

Ik had een leuk team verzameld van een mede-gamejournaliste en haar zusje, die allebei superslim zijn. En ik had een vriend van me aan de tand gevoeld over  wat ik binnen kon aantreffen, al gaf hij me alleen een hint over dat ik overal moest kijken, en niet slechts waar je het zou verwachten. Dat was een goede tip waar ik uiteindelijk dankbaar gebruik van heb gemaakt.

Wat ik erg leuk vind aan de experience is dat de escaperoom gemaakt is voor een of twee personen. Dat we met zijn drietjes gingen dat was eigenlijk al illegaal. Zo is het een laagdrempelig ding om te doen. Het is ook niet zo dat je er een half uur mee bezig bent, wij waren er in minder dan vijf minuten wel mee klaar, wat mede kwam door het feit dat er natuurlijk ook wat selfies moesten worden gemaakt, en dat we ook dik een minuut als een soort chaotische koploze kippenlichamen hebben geschreeuwd: waar moet ik kijken? ik weet het niet!

Eenmaal ontdekt wat de uitkomst is, waren we dus best snel weer buiten. Daar konden we de game spelen op de vele pods die er waren. Het is Lara op haar best: in een tombe, het ene moment in het water, dan weer in een donkere gang, maar altijd volop in survivalmodus. Als je nog geen zin had in de game, dan krijg je het hier wel. Bovendien zijn de reviews al megapositief, dus het is zeker de moeite waard even achter een pod te staan en de controller vast te grijpen in Utrecht. Over Shadow of the Tomb Raider lees je binnenkort meer op Female-Gamers in onze review.

Tot die tijd kun je in ieder geval op Utrecht Centraal je hart ophalen, waar de experience nog van maandag 10 tot en met zondag 16 september plaatsvindt. Het is gratis en zoals ik al zei prima voor alleen, dus stap gewoon even binnen en waan je even in de jungle van mevrouw Croft.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 08:00 – 20:00 uur, zaterdag: 09:00 – 18:00 uur, zondag: 10:00 – 18:00 uur.

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.