Mario en zijn vrienden zijn terug in een gloednieuwe Mario Party-game exclusief voor de Nintendo Switch. En als ik het zo bekijk, gaan we terug naar het oude vertrouwde spelregels: een minigame na elk speelronde. Wat kunnen we allemaal verwachten?

Het heeft ook wel even geduurd voordat er een nieuwe Mario Party-game uitkwam. De laatste game Mario Party 10 kwam uit in 2015 voor de Nintendo Wii U. Om even heel eerlijk te zijn: ik heb de tiende game van de Mario Party-serie niet eens gekocht, terwijl ik een die hard fan ben van deze geweldige gameserie. Waarom? Sinds Mario Party 9 zijn de spelregels enorm veranderd. Tuurlijk, af en toe moet je iets nieuws toevoegen in een game, maar de lol ging er voor mij heel snel van af. In plaats van dat je met zijn vieren tegen elkaar battled op een speelbord, werkte je samen om van punt A naar punt B te gaan.
Nadat ik al deze recensies had gelezen, had ik snel besloten om voor het eerst van mijn leven geen Mario Party-game aan te schaffen. Nee, geef mij maar een Nintendo 64 en Mario Party 2, dan ben ik heel de dag zoet.

Toen Nintendo tijdens de E3 afgelopen zomer aankondigde dat er een nieuw Mario Party-game uitkwam voor de Switch, was ik heel benieuwd of dit spel de oude of meest recente stomme spelregels had. Gelukkig ging mijn hart sneller kloppen: Super Mario Party gaat terug naar waar het allemaal begonnen is.

Hoe werkt het? Je speelt, net als bij de meeste traditionele bordspellen, zoals Monopoly en Mens-Erger-je-Niet, met maximaal vier spelers. Elke speler krijgt de beurt om de dobbelsteen te gooien en het aantal stappen te zetten wat er geworpen is. Je dient zo snel mogelijk over het bord te rennen om sterren te bemachtigen, voordat de dichtstbijzijnde speler de ster grijpt. Aan het einde van ieder spelronde spelen de spelers een minigame, waarbij je munten kan verdienen die je vervolgens kan gebruiken om items te kopen of, veel belangrijker, sterren kopen. De speler met de meeste sterren, wint de game. Simpel toch? Het leukste is dat er op elk speelbord vakjes zijn met een speciaal evenement, waardoor het spel wat extra interessant maakt. Ik ga ze natuurlijk niet verklappen.

De minigames zijn speelbaar door middel van de Joy-Con-controller. In sommige minigames moet je de controller horizontaal gebruiken en bij andere bijvoorbeeld verticaal. Door de ingebouwde bewegingssensoren moet je in bepaalde minigames met je Joy-Con-controller bewegingen maken om de game te winnen. Ik vind het tof dat Nintendo optimaal gebruik maakt wat je allemaal met de controller kan doen. Een groot pluspunt. De game bevat 80 nieuwe minigames die op tal van manieren gebruik van de Joy-Con-controller maken.

Waar ik ook naar uitkijk is dat je voor het eerst met een Mario Party-game online kan en het tegen andere spelers kan opnemen. In de Mariothon speelt de speler online in sets van vijf minigames tegen anderen. Wie de meeste minigames wint, wint de game.
Tevens kan je twee schermen van de Nintendo Switch-systemen aan elkaar koppelen, waarbij je een nieuw speelstijl krijgt. Dit lijkt me heel interessant om te proberen. Gelukkig hoef ik niet lang te wachten voordat de game uitkomt, want volgende maand is hij verkrijgbaar. Tot die tijd vermaak ik me prima met een van mijn old school Mario Party-games.

Super Mario Party is vanaf 5 oktober verkrijgbaar exclusief voor de Nintendo Switch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.