Er staat wel report maar eigenlijk is het meer een thuis report over Gamescom. Hoezo dat vertel ik je in dit artikel. Ondertussen heb ik toch de leukste weetjes kunnen verzamelen en genoeg te vertellen. 

Ziek thuis!
Gamescom is een event waar ik ieder jaar naar uit kijk. Ruim 38 weken zwanger zijn met voor weeën weerhield mij er niet van om Gamescom in 2016 te bezoeken. Weliswaar was de vader van mijn jongste dochter Zelda daar ook aan het werk maar toch. Vorig jaar lukte het mij niet oppas te vinden voor kleine Zelda. Dus hup Zelda mocht ook mee en kreeg zo al haar eerste Gamescom ervaring. Het mag duidelijk zijn er moet veel gebeuren voordat ik een Gamescom oversla. Helaas werd ik dit jaar echt ziek. Ik besloot een hele dag goed uit te rusten in de hoop dat het beter zou gaan. Maar al snel moest ik tot de conclusie komen dat het niet snel beter zou worden. In overleg met mijn lieve collega die mee zou gaan Laura besloot ik om toch dit jaar over te slaan. Geloof me ik heb heel wat momenten huilend gekeken naar alle super coole foto’s die voorbij kwamen. Alleen het was echt een goed besluit want ik ken geen standje RUSTUUUUUG! Ik ben meer van het rennen, vliegen, vallen opstaan en weer doorgaan. Dus ik bleef thuis maar ondertussen hielden vrienden mij op de hoogte van alle leuke en minder leuke dingen tijdens Gamescom. Zo kan ik jullie toch een beetje een thuisreport geven!

Fortnite zum kotzen?!
Een van onze Duitse collega’s schrijft op hun website een leuk interessant verhaal. Wanneer je als bezoeker naar Gamescom gaat sta je veel in een rij te wachten. Ben je wel eens naar Firstlook geweest, die dit jaar op 6 en 7 oktober gehouden wordt?! Nou stel je een rij daar voor keer tien. Het is enorm druk op Gamescom en er worden vaak leuke items bij de vele stands gegeven. Als je al zo’n 1 a 2 uur staat te wachten en de nood is hoog wat doe je dan? Juist je vraagt aan vrienden of ze je plekje vrij houden sprint naar de dichtstbijzijnde wc en sprint weer terug in de hoop dat je terug kan naar je vrienden. Deze Gamescom bezoeker dacht daar toch net even anders over. De nood was hoog en de bezoeker wilde niet het risico lopen een speciale item, die bij de Fortnite stand werd verloot, mis te lopen. Om dat risico te verminderen besloot de bezoeker zijn nummer twee in een Fortnite tas te laten lopen en de tas achter te laten met stinkend goedje. Nu zou je denken dat de gemiddelde bezoeker van Gamescom niets boven de zweetlucht in de rij meer ruikt. Toch zorgde dit stinkend goedje voor een opvolgend kotsincident bij een van de bezoekers die de tas ontdekte.

Cosplaymania!
Iedereen kent inmiddels wel iemand die prachtige Cosplay‘s maakt. Zo niet are you even being social? Nee alle gekheid op een stokje. Ook ik heb een nichtje die de leukste Cosplay kostuums maakt en veel Cosplay events bezoekt. Maar ook in mijn vriendenkring heeft iedereen wel eens een Cosplay gemaakt of doet dit regelmatig. En ja ook ik heb samen met Laura en Heather een keer in Cosplay de Dutch Comic Con bezocht. Gamescom biedt steeds meer aandacht ook aan Cosplayers en dat is super gaaf om te zien. Ook Blizzard houdt speciale events en nodigt Cosplayers wereldwijd uit om hun Blizzard Cosplay te vertonen. Hierbij wil ik even een Shout-Out doen naar Lindy van Kalseru Cosplay. Hoewel haar Blizzard Birb King niet in de Blizzard Cosplay contest zat is haar cosplay echt een plaatje en verdiend deze wel even een podium in ons artikel! Keep up the good work Lindy! Er was een hele Cosplay hoek opgezet met verschillende contests en ik heb echt meerdere plaatjes voorbij zien komen.

Weer meer bezoekers!
Ieder jaar weer heeft Gamescom een nieuw record bezoekersaantallen. Deze tiende editie was goed voor een 370000 bezoekers! Je wilt elkaar dus echt niet kwijt raken bij zo’n event. Voor ons journalisten, bloggers, vloggers en andere professionals is Gamescom altijd een tikkeltje relaxter. In plaats van iedere dag over de hele drukke consumentenbeurs heen te wandelen is er een B2B area waar wij in redelijke rust, circa 32.000 professionals, kunnen genieten van alle games en gadgets. De komende week diepen we alle Gamescom nieuwtjes wat meer uit en vertellen we wat ons te wachten staat de aankomende jaar. Want er was ontzettend veel te zien tijdens deze editie. Wat dacht je van World of Tanks VR, LEGO DC Super Villains, Forza Horizon 4 en nog veel meer!

Plannen van Gamescom 2019
Hoewel we uiteindelijk dit jaar dus niet zijn gegaan. Staat er in de planning dat we volgend jaar extra gaan knallen en met een groter team gaan. Ik ga het komende jaar extra veel vitamines snoepen en aan mijn conditie werken zodat ik volgend jaar net als de jaren ervoor weer kei hard kan gaan knallen! Hopelijk hebben jullie toch genoten van dit thuis-report. Zonder vele foto’s die we normaal wel altijd hebben. Hier een foto van twee jaar terug toen ik dus met erg dikke buik gewoon aanwezig was samen met Laura.

Onze lieftallige Sam (+1) & Laura zijn ook op #gamescom heb jij ze al gespot?
#femalegamer #girlgamer #mom2be #gamescom2016 #keulen #games #girlgamesgreatness

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.