Sinds 21 juni 2014 is de selfie dag in het leven geroepen. En ik maar denken dat op 21 juni het alleen maar de langste dag van het jaar is.

Een selfie is een zelfportret gemaakt met een webcam of smartphone die veelal na het maken geüpload word op een sociaal netwerksite als Facebook, Instagram of Twitter.

De hashtag selfie werd voor het eerst in 2004 gebruikt, wat echt lang geleden is want toen waren er nog geen eens smartphones. Natuurlijk hadden we toen wel de mogelijkheid om foto’s te uploaden op de computer die we met een digitale camera hadden gemaakt.

Zelf vind ik het superleuk om selfies te maken, mijn Instagram account bevat bijna alleen maar selfies. Wat mijn account anders maakt dan die van anderen is dat ik vaak pruiken draag voor mijn foto’s. Ik ben niet van de heftige make-up en/of kostuums. Ook probeer ik een wat meer artistieke weg in te slaan en mijn foto’s wat meer diepgang te geven. Zo heb ik een selfie gemaakt met mijn tattoo die voor mij een diepe betekenis heeft.

Het maken van selfies is nog steeds populair, op straat en onderweg zie je wel eens jongeren selfies maken. Wat ik echt superleuk vind om te zien omdat ze de meest gekke, mooi en ook lelijke gezichten trekken voor hun mobieltje, die ze dan alle kanten op bewegen om de beste selfie te schieten. Maar het begint niet met het maken van de perfecte foto maar met het downloaden en installeren van de goede fotoapp. Zelf gebruik ik Youcam en sinds een paar weken ook Snapchat. De enige filter die ik in Youcam gebruik is dat ik de kleur aanpas van de gemaakte selfie.

Bij Snapchat word mijn huid egaler krijg ik leuke oortjes en kan ik ook nog geinige filmpjes maken. Sinds Snapchat ben ik eerlijk gezegd minder tevreden over de selfies die ik maak met mijn Youcam app. Mijn huid is anders, ik heb wallen onder mijn ogen en m’n sproetjes zijn fletser. Blijf ik doorgaan met het maken van selfies? Ja zeker! Ben ik daardoor eigenlijk wat onzekerder geworden over mijn uiterlijk, ja. Krijg ik veel complimenten online? Ook weer een ja.

Het maken van een selfie is enorm veranderd sinds de komst van de digitale camera en webcam, bijna iedereen heeft een smartphone waarop je allerlei apps kan downloaden om de perfecte selfie te maken en hem daarna weer op een sociaal netwerksite te droppen met het toevoegen van de perfecte hashtags zoals #selfie en variaties daarop zoals #selfieday2018.

Ik zal vanavond een masterpiece selfie maken met pruik en deze posten op mijn Instagram account caitthecameleon. Voor vandaag hebben de dames van het team die het ook leuk vinden om een selfie te maken hun selfies naar mij gestuurd zodat ik deze met jullie kan delen.

Maken jullie graag selfies? Welke app gebruik je hier dan voor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.