Nintendo heeft details naar buiten gebracht over de online dienst van de Nintendo Switch, dat vanaf september beschikbaar is op de console. Naast de onlinedienst lanceert Nintendo ook 20 klassieke NES-games.

Ooit moest Nintendo er aan geloven: een onlinedienst aanbieden voor de Switch-gebruikers. Net als bij de concurrent PlayStation Plus betaalt de Switch-gebruiker vanaf september dit jaar een bedrag om gebruik te maken van Nintendo’s onlinediensten. Tot die tijd kunnen spelers nog gratis gebruikmaken van onlinefuncties op hun Switch. Let op: vanaf september is het vereist om een Nintendo Switch Online-abonnement te hebben om online te kunnen spelen in vele huidige en komende Nintendo games, inclusief onder andere de games ARMS, Splatoon 2 en Mario Kart 8 Deluxe.

Vanaf september vraagt Nintendo een bedrag van 19,99 euro per jaar voor een abonnement om gebruik te kunnen maken van de onlinediensten. Je kan ook kiezen voor een maandelijks abonnement van 3,99 of kwartaal van 7,99 euro. Het abonnement is alleen geldig voor één Nintendo-accounthouder. Gelukkig biedt Nintendo ook een Familielidmaatschap waar maar liefst acht Nintendo-accounthouders gebruik kunnen maken van de Nintendo Switch Online-service. Dit kost 34,99 euro per jaar.

Wanneer je een abonnement hebt afgesloten, krijg je naast de onlinedienst ook toegang tot een van 20 klassieke NES-games. Bij lancering zullen onder andere de spellen Balloon Fight, Dr. Mario, Legend of Zelda en Super Mario Bros. beschikbaar zijn. Afhankelijk van de game kunnen spelers met of tegen vrienden spelen. Geen zin om online te spelen? Geen probleem. Het is ook mogelijk om deze games offline te spelen.

Tevens maakt Nintendo gebruik van een opslagcloudback-up. Voor spelers die de Nintendo Switch Online gebruiken, zal bij de meeste games een online back-up gemaakt worden van opgeslagen gegevens. Echt heel fijn dat Nintendo dit toepast wanneer je je gegevens wilt terughalen mocht je de console verliezen, kapotgaan of een ander Nintendo Switch-console aanschaft. Daarnaast komt Nintendo ook met een nieuwe app voor smartphones en tablets, namelijk de Nintendo Switch Online-app. Deze app verbetert de online ervaring voor compatibele games met voice-chat en andere functies.

Het was wel te verwachten dat Nintendo ook ooit op een dag een lidmaatschap zou toepassen, maar de vraag was wanneer. De kogel is nu door de kerk: Nintendo Switch Online zal vanaf september ingaan. Op zich vallen de prijzen wel mee vergeleken met PlayStation Plus, maar wellicht zullen ze wel stijgen wanneer er meer aanbod aan spellen beschikbaar zijn. Zal dit de vervanger zijn voor de Virtual Console? Wel vind ik het jammer dat je games niet meer online kan spelen zonder een lidmaatschap, want een potje Mario Karten online vind ik op zijn tijd wel leuk. Tegen die tijd moet ik een lidmaatschap aanschaffen om dat te kunnen doen, maar dat moet je voor andere consoles ook. Ik ben heel erg benieuwd hoe Nintendo meer invulling gaat geven aan hun onlinedienst.

Voor meer informatie over de Nintendo Switch Online, bekijk de website van Nintendo.nl.

3 Comments on “Nintendo Switch Online: de online dienst van de Switch-console”

  1. Stond er ook iets in over hoe ze dat doen met bijvoorbeeld Just Dance? Daar betaal je ook een zak met geld voor de unlimited nummers. Dubbelop ben ik bang?

    1. Op dit moment heb ik nog niks gelezen over Just Dance in de toekomst. Wellicht zullen we straks meer informatie krijgen. We houden dit in de gaten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.