Final Fantasy Festival, het evenement dat je als echte Final Fantasy fan niet mag missen. Final Fantasy is naar mijn idee wereldwijd de bekendste Japanse-Role Play Game, ook wel J-RPG genoemd. Mijn eigen eerste game was Final Fantasy VIII en sindsdien ben ik voornamelijk geïnteresseerd in (J)RPG’s. Ik ben super enthousiast over het FFF en ik ben blij dat ik het met jullie mag delen. Wil jij meer weten over het FFF? Lees dan nu verder!
Het evenement waar ik zeker bij wil zijn volgend jaar: het Final Fantasy Festival! Dit zal een van de drie grote Final Fantasy bijeenkomsten zijn! Ik ben sinds 1999 een Final Fantasy fan en wil graag eindelijk naar HET Festival waar ik mijn lotgenoten kan ontmoeten. Klink ik dramatisch misschien voor sommige wel een beetje. De Final Fantasy fan zal mij begrijpen! Volgend jaar, 2019 zal het FFF plaatsvinden in, the city of love, Parijs! Wie wil er nou niet naar Parijs en dan ook nog eens een FFF, het kan bijna niet beter worden dan dat! Er zijn genoeg mogelijkheden om naar Parijs te gaan vanuit Nederland! Het FFF in Parijs vindt plaats op 2 en 3 februari in de La Grande Halle de La Villette.

Wat weetjes over de La Grande Halle de La Villette. Het is gebouwd in opdracht van Napoleon tussen 1865 en 1867. De architect is Georges-Eugène Haussmann. Het gebouw werd vroeger gebruikt als vee hal en werd ook wel “halle aux bœufs” genoemd.  In maart 1974 werd het gesloten en werd het eigendom van de Franse staat. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt voor evenementen, zoals tentoonstellingen, muziekfestivals en dergelijke.
Wat ook belangrijk is om te weten is dat La Grande Halle de La Villette in het 19e arrondissement is. Dat is dus een stuk buiten de stad!

Wil jij niet naar Parijs maar ga jij liever naar Noord-America of Japan?! In Las Vegas, Amerika vindt er een FFF plaats van 15 t/m 17 november 2018 in het Rio All-Suite Hotel and Casino. Wil jij liever in Japan het FFF meemaken, zoals het eigenlijk hoort, maar de vliegtickets zijn helaas best prijzig. In ieder geval, het Festival vindt plaats in Tokio in de Makuhari Messe Hall 4-6 op 23 en 24 maart 2019. Wil je dit evenement echt meemaken in Japan, begin dan nu met sparen!

Tot nu toe zijn er nog niet veel details bekend maar er zijn wel een aantal dingen die je als bezoeker kan verwachten. Zo kun je samen gamen via consoles en ook tijdens live-activiteiten. Natuurlijk zijn er winkels met merchandise en vinden er ook spannende aankondigingen plaats. Wil jij meer weten over de ontwikkelingen van de Final Fantasy games?! Er zijn panels met ontwikkelaars aanwezig.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Zet deze website dan in jouw favorieten. Ik ga zelf alvast beginnen met sparen maar dan wel voor een ticket in Parijs! Voor welke locatie ga jij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.