Het is weer Pasen! De tijd van het jaar dat we ons buikje vol vreten met paaseitjes, van chocolade natuurlijk, en andere lekkernijen die ons voorgeschoteld worden tijdens Paas-brunches of lunches. Tegenwoordig is het ook al een goede reden om de gourmetstellen af te stoffen als je ze van zolder haalt om jezelf nog meer vol te proppen. Maar weet jij nog wel wat Pasen eigenlijk inhoudt? In elk geval weer een overzicht van Easter Eggs in games!

Voor de nieuwsgierige, en onwetende, gamers onder ons, waarom we Pasen vieren? Google het hele verhaal! Kort samengevat;

Op de vrijdag voor Pasen, Goede Vrijdag, wordt het lijden en de dood van Christus herdacht, met Pasen vieren wij de wederopstanding van Jezus. De Christenen geloven dat als Jezus terugkomt op aarde, dat met Pasen zal zijn. Jezus wordt ook wel voorgesteld als het Paaslam, of het Lam van God.

Op naar de Easter Eggs in games! In de afgelopen jaren hebben wij hier ook al aandacht aan besteed, zo heeft onze Dipje (Didi) eens haar favoriete Easter Eggs met ons gedeeld. Lees haar lijstje nog eens door, wie weet zit er nog eentje tussen die jij over het hoofd hebt gezien.

Een aantal jaren later kwamen we met een hele Top 10 reeks. In deze reeks konden onze favoriete Easter Eggs ook niet ontbreken. Dus schreef JennyD (Laura) een samenvatting van onze 10 Easter Eggs, die je natuurlijk terug kan lezen!! Ook hierbij weer een diversiteit aan games.

Niet heel veel later kwamen we een item tegen waarbij Nintendo zelf ook een lijstje met typische Nintendo Easter Eggs deelde. In deze lijst kwam je typische Nintendo voorwerpen tegen, denk aan de Mario Ster of de groene buis, die je in heel diverse games tegen kon komen. Ook dit artikel kan je terugvinden op onze website.

Inmiddels zijn er zo gigantisch veel Easter Eggs in games te vinden dat een overzicht maken bijna niet te doen is. Ik zie zelf door de bomen het bos niet meer maar gelukkig is er The Easter Egg Hunter die op YouTube diverse filmpjes deelt waaronder Easter Eggs die in games gevonden zijn. Zo heb ik een filmpje met de Easter Eggs in oude Super Nintendo (SNES) games gevonden die ik graag met je wil delen.

Weet jij nog een supervette Easter Egg die we eens zouden moeten checken?

Fijne Pasen!

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.