April Fool’s Day. De dag waarop iedereen grappen mag uithalen. In Engeland en Amerika is het razend populair en Nederland kan ook wel wat van. De 1 april grappen trend is sinds de laatste aantal jaren ook overgewaaid naar het internet en dan met name op social media.

Google bedenkt eigenlijk elk jaar wel weer een goede grap. Kan je nog herinneren dat het bedrijf grapte over een zelfrijdende fiets en die wilde introduceren in Nederland? Of dat Ola zou gaan stoppen met het produceren van de Nederlands beroemde ijs-raketjes. Het was wel een vervroegde 1 april grap, maar heel de Nederlandse media stond op zijn kop.

Nu ben ik benieuwd waar bedrijven dit jaar mee gaan komen. Laatst kwam ik deze tegen: Camouflage paaseieren van de Hema. Op Facebook kondigde het warenhuis deze leuke grap. Ze hebben hun eitjes omhuld in een schutkleurverpakking zodat het zoeken nog een grotere uitdaging wordt. Gegarandeerd uren zoekplezier.

Afgelopen week kwam de Efteling ook met iets bijzonders. De populaire achtbaan de Python was toe aan renovatie. Ze hebben eerst de oude gesloopt en langzaamaan bouwde ze de vernieuwde achtbaan, die al klaar stond in België, op in de prachtig wonderwereld. Gisteren was het eindelijk zover: de Python is weer geopend! En om dat te vieren werkte de Efteling samen met bedrijf Maxi-Cosi om speciale maxi cosi’s voor baby’s te maken, zodat zij ook in de Python kunnen. Baby’s eerste ride!

De Zuivelhoeve postte afgelopen week een mededeling op Facebook dat er een nieuwe Boer’n Yoghurt smaak op de markt kwam. Na de bekende aardbei en bosvruchten zou de smaak Licor 43 binnenkort verkrijgbaar zijn. Hmm, yeah right.

Ook de Burger King introduceerde een nieuwe burger: de Choco Whopper. Een hamburger gedrenkt in chocolade met frambozensaus, witte chocolade ringen, gesuikerde bloedsinaasappels en blaadjes van melkchocolade. En we moeten niet de vanille topping niet vergeten. Dat allemaal tussen een gesneden broodje van chocoladecake. Ik zeg: zet ‘m maar op het menu!

Waar zijn de game gerelateerde grappen gebleven? Geen zorgen. Ik heb een paar voor je gevonden. De Wii U-gebruikers weten wat Miiverse was. Het was een app waarmee spelers hun gemaakte screenshots en video’s konden delen met anderen en vragen konden stellen als ze er niet uit kwamen. Nintendo wilde het gevoel van delen weer terughalen. Daarom introduceerde ze vanaf 1 april (tuurlijk) de Switchverse.

 

Gek genoeg vind ik deze aprilgrap wel leuk mocht het toch waar zijn. Pokémon Go publiceerde de dag voor 1 April dat de game een 8-bit update krijgt. Dag 3D Pikachu. We gaan gewoon terug naar de old skool stijl. En gek genoeg houd ik daar wel van als ik eerlijk moet zeggen.

En als je vandaag op Google Maps zit, dan kan je Wally tegenkomen in een pop-up bericht. ‘Waar is Wally?’ wordt er gevraagd. Het spelletje begint zodra je op zijn icoontje klikt. Hij verstopt zich in meerdere levels op verschillende locaties over de hele wereld. Ik zeg: succes!

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.