Enige tijd geleden mocht ik samen met een aantal andere Female-Gamers de online gamingplatform Utomik proberen. Een platform waar meer dan 500 games op staan die je altijd, mits je elke maand netjes betaald, onbeperkt kan spelen. Klinkt als muziek in de oren voor een gameliefhebber.

Het van oorsprong Eindhovense Utomik begon ruim twee jaar geleden met een open beta fase waarbij spelers voor een vast bedrag per maand spellen kunnen spelen zonder ze eerst te downloaden.  Je kan dit vergelijken met Netflix en Spotify. Het bedrijf heeft deals gesloten met ruim 70 uitgevers zoals Ubisoft, SEGA en Warner Bros., waarbij ze hun games openstellen op Utomik. Abonnees betalen € 5,99 per maand (wordt later € 7,99) en voor Family Plan (tot een max van 4 personen) € 9,99 per maand (wordt € 12,99). En nu anno 2018 is het bedrijf er klaar voor om van de beta status te verlaten.

Ik heb een paar weken Utomik uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat dit een fijne ervaring was. Utomik is heel gebruiksvriendelijk. Op de platform staan voldoende games (745 games op precies te zijn) waarbij je, jer echt niet hoeft te vervelen. Soms is het aanbod wel iets te veel voor mij, waardoor ik geen keuze kan maken en snel terug val op mijn oude, vertrouwde games. Wat ik wel supertof vind is dat je niet uren hoeft te wachten totdat je game geïnstalleerd is. Je klikt op een game die je graag wilt spelen, hebt even geduld en voordat je het weet start de game op.
Op Utomik staan veel casual spellen. Denk hierbij aan puzzel en platformgames, maar liefhebbers voor meer actie en avonturengames kunnen hier ook wel hun hart ophalen. Grote games als Saints Row, Borderlands en Darksiders staan erop. Ook voor kinderen biedt Utomik spellen aan, speciaal voor hun. Educatieve of behendigheid spellen, er is voor iedereen wel wat te vinden ongeacht wat jouw game ervaring is.

In de tussentijd zijn er al vele updates geweest rondom Utomik. Elke maand worden veelal nieuwe games toegevoegd, dus dat zorgt voor vernieuwing van het aanbod. Ook werkt Utomik nu samen met Green Man Gaming als het gaat om abonnementen. Wanneer klanten van Green Man Gaming een abonnement bij Utomik afsluiten ontvangen zij korting. Hoe meer maanden je afsluit, hoe meer korting.
Daarnaast blijft Utomik bezig om meer samenwerkingen te zoeken met uitgevers, ongeacht of dit grote of kleine partijen zijn. Natuurlijk ben ik blij dat ze onder andere samenwerken met Ubisoft, maar bedrijven die Indiegames ontwikkelen moeten ook een kans krijgen en daar doet Utomik goed aan. Zij bieden de kleine partijen de kans om hun games te promoten en zo meer spelers te werven en heel vaak zijn deze games heel leuk en van goede kwaliteit, zoals Human: Fall Flat van Curve Digital.

Helaas ging mijn Utomik-tijd veel te snel voorbij. Ook al heb ik niet alles geprobeerd (kan ook niet, want er is te veel keus), ik overweeg zeker wel om een abonnement aan te schaffen. Waarom? Elke maand worden er nieuwe games toegevoegd en door dit grote aanbod games verveel je je niet. Het platform is simpel te gebruiken en het spel opstarten is vele malen sneller dan normaal. Plus, de abonnementskosten zijn goedkoper dan dat je alle games los zou moeten kopen. Of je nu voor 1 persoon of het Family Plan afsluit. Daarnaast is het vrijblijvend. Met andere woorden: je kan elke maand gewoon jouw abonnement opzeggen.

Heb je interesse in Utomik, maar wil je het eerst even uitproberen? Dan kan je op de website van Utomik 14 dagen gratis proberen om te kijken of het iets voor jou is. Liever een abonnement? Wees er snel bij, want als je, je nu registreerd dan betaal je € 5,99 per maand voor 12 maanden, voordat het straks € 7,99 wordt. Ben je al abonnee? Lucky you! Dan behoud je de gereduceerde prijs voor de duur van je abonnement. Wil je meer informatie, ga naar de website van Utomik.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.