De afgelopen Free to Play Friday games waren allemaal PC games dus het leek mij wel leuk om weer te gaan kijken naar free mobile games. Ik heb tussen de meest populaire en meest gedownloade games gekeken en heb Unicorn 3D gedownload. De naam zegt het niet, maar het is een kleuren met nummers spel. Unicorn 3D is de nieuwe versie van het populaire spel Unicorn color by number en ontwikkeld door AppsYouLove.

In dit spel is je kleurboek dus 3D geworden en moet je ronddraaien om alle vakjes de juiste kleur te geven. Een deel van de kleurplaten mag je meteen doen, maar er staan ook een aantal op slot en om die te mogen spelen moet je een abonnement aangaan. De eerste drie dagen zijn gratis, maar daarna kost het €9,99 per week. Zou je dit dus aangaan voor die gratis 3 dagen zet het dan meteen stop, zodat er daarna niet ineens geld van je rekening af gaat.

Het spel is dus erg simpel, je hebt geen reflexen nodig of behendigheid, maar het werkt wel heel ontspannend. Je kunt de vakjes één voor één kleuren, of je kunt slepen en zo hele rijen achter elkaar kleuren. Het is een app die je lekker tussendoor kan spelen en verveelt niet snel, maar je hebt de gratis kleurplaten wel snel gehad, dus ik denk niet dat dit een spel is die je lang speelt. Je speelt het uit en dan ben je er wel klaar mee. De clown vond ik het leukste om te doen, omdat je 10 verschillende kleuren hebt en de drie kleuren kleurplaten werden wat saai.Aangezien Unicorn 3D een vervolg is leek het mij een goed idee om hem te vergelijken met de eerdere versie, ook die is gratis. Het verschil zit hem natuurlijk voornamelijk in het 3D. Bij de nieuwe versie moet je de kleurplaat constant ronddraaien om alle vakjes te kunnen kleuren, maar daardoor zijn de kleurplaten ook een stuk kleiner dan bij de eerdere versie. Dat ronddraaien begon mij ook al een beetje te irriteren, want soms zag hij het verschil niet tussen slepen en kleuren en dat ik wilde ronddraaien en daarnaast zaten er vakjes bij die je nauwelijks in kon kleuren door de rare hoek. Bij de nieuwe versie zijn de kleurplaten 2D, maar sommigen zijn heel erg groot en er wordt gebruik gemaakt van meer kleuren en er zijn meer kleurplaten gratis, dus als je kleuren met nummers leuk vind raad ik je aan om de eerdere versie, namelijk Unicorn color by number te downloaden, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon allebei proberen.

Het leukste aan Unicorn color by numbers is dat je ook je eigen kleurplaten kan maken. Je kan, als je premium bent, selecteren hoe moeilijk je de kleurplaat wil maken en dan maak je een foto. Waar je een foto van gemaakt hebt is nu je nieuwe kleurplaat. Ik heb verschillende foto’s gemaakt en ze allemaal op het moeilijkst gezet en deze kleurplaten blijven staan ook nadat de premium vervalt! De moeilijkste kleurplaten zijn echt enorm en gaan tot wel 65 kleuren dus daar kan je lekker lang mee bezig zijn. Ik vind dat het echt heerlijk ontspannend werkt, dus lekker kleurend het weekend in zou ik zeggen!

Amber

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.