Het is weer vrijdag dus tijd voor de gratis game van deze week! Ik heb een aantal games gespeeld, maar werd niet echt heel erg enthousiast tot ik deze vond: Goblin Gearshop! Het is een soort Overcooked, maar dan ben je een Goblin en maak je wapens in plaats van eten. Het spel is gemaakt door Minus2 en beschikbaar op Steam, het spel is echt nog maar net uit, want de release datum was 17 januari 2018.

In Goblin Gearshop ben je een Goblin die wapens moet maken voor de oorlog die net begonnen is tegen de Orcs. Orc’s zijn sterker dus hebben de Goblin’s wapens nodig om dit te kunnen winnen en dan natuurlijk wel goede wapens. Je begint een wapenwinkel en gaat wapens op bestelling maken.

In het begin is het nog vrij gemakkelijk en gewoon een kwestie van de benodigdheden in een machine gooien en voila je hebt een wapen. Dit wordt echter steeds moeilijker, want metaal raakt op, dus moet je het smeden, mooie plankjes hout raken op, dus moet je zagen. Zo komen er steeds handelingen bij en wordt het proces van een wapen maken steeds iets ingewikkelder. Het leuke is dat je dit spel alleen kan spelen, maar ook met vrienden, waardoor je samen rond kan rennen om zo snel en efficiënt mogelijk wapens te maken. Je kunt het met een controller spelen, maar ook gewoon met je toetsenbord. Je kunt wel maar één item tegelijk dragen dus dat moet je in de gaten houden en als je op R drukt ga je slapen. Ik had geen idee waarom mijn Goblin ineens op de grond ging liggen, maar weer op R drukken en je kan verder. Dat werd voor mij wel een trucje om beetje vooruit te werken en dan snel 2x op R dan laat je namelijk het product vallen en kun je hem later weer oppakken van de grond.

Je moet tijdens het wapens maken wel op letten om welke wapens gevraagd wordt en de tijd in de gaten houden dat je op tijd levert. Daarnaast moet je om bijvoorbeeld iets te smeden bepaalde toetsen indrukken die in het scherm komen om goede kwaliteit af te kunnen leveren. Het is heel erg afwisselend en leuk, maar je moet ook wel echt doorpakken.

Ik vind dit echt een leuk spel en heb met veel plezier de eerste vier levels gespeeld. Daar komt het voor mij enige minpuntje: Er zijn op dit moment nog maar vier levels beschikbaar. Ze zijn nog druk bezig met meer content maken, dus je moet wel een beetje geduld hebben en gewoon af en toe dit spel weer opstarten als er een update geweest is. Ik raad Goblin Gearshop in ieder geval absoluut aan!

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.