De meeste van ons hebben de kerst bij familie doorgebracht en met wat vrienden. Om een glimp op te vangen hoe wij deze dagen hebben doorgebracht, (waren we lief genoeg om cadeautjes te krijgen? Of hebben ze vreselijk zitten schransen? Of juist gezellig spelletjes gespeeld?) dat lees je hieronder..

Kerst van Amber
Voor mij is kerst echt gezelligheid: familie, lekker eten en cadeautjes! Eerste kerstdag ben ik langs mijn beppe geweest (voor de niet Friezen dat betekend oma) en daarna naar mijn broer en schoonzus waar mijn ouders ook kwamen en we lekker kaasfondue gegeten hebben en cadeautjes uitgepakt! Ik heb onder andere accessoires voor mijn auto gekregen (denk aan gevarendriehoek en lifehammer etc.), een vloerkleed, notitie boek voor mijn verhalen en sieraden dus geen game cadeautjes dit jaar. Tweede kerstdag stond in teken van het oplossen van de jaarlijkse dokter denker puzzel in de krant met mijn ouders, wat gelukt is ook al is hij erg pittig weer dit jaar. Daarna champagne bij mijn opa en oma, winter BBQ en een paar potjes Skip Bo. Het was weer een hele gezellige kerst en nu nog even aan de bak voor het alweer oud en nieuw is!!

Kerst van Sam
Onze kerstvakantie begon met Fawn die haar zeemeerminzwemdiploma heeft gehaald en nu een zeemeermin is. Zelda hielp mee met dozen uitpakken in ons nieuwe huis. En vanwege de verhuizing hebben we maar een extra mini kerstboom op Fawn’s kamer. Tijdens de kerst had Zelda een echt kerstvrouw pakje aan en wilde Fawn vooral een stoere kerst elfie zijn.

Kerst van Patricia
Voor de verandering hebben wij vier kerstdagen gevierd, wat bij twee rustige dagen had kunnen blijven werden het er dus iets meer. Het begon al op de zaterdag (23e) voor kerst bij mijn familie in het hoge noorden, Groningen. Daar lag een bult met cadeautjes op ons te wachten, die we hebben uitgepakt we hebben nog wat gegeten en toen gingen we weer naar huis. kerstavond kwamen mijn schoonvader en zijn vrouw eten, gourmetten! De eerste kerstdag gingen we bij mijn ‘schoonnichtje’ eten en maakten we kennis met de Pizzarette (delicious!!!!!). Tweede kerstdag gingen we eten bij mijn schoonmoeder en haar kroost en gingen we weer gourmetten. Je kan begrijpen dat je mij nu kan rollen!! Nog even oud en nieuw door, die we bij mijn schoonzus en zwager door zullen brengen met nog meer familie, en dan weer gewoon eten en iets meer bewegen.

Kerst van Wendy
Kerstavond: Mijn kerstdagen zijn dit jaar anders dan gebruikelijk. Meestal vier ik de eerste kerstdag thuis bij mijn familie. Maar dit jaar vierden we op kerstavond. Geen probleem, ik vond dit wel prettig. Een extra kerstdag, haha. Na een lekker avondje gegourmet (veel variatie aan eten: fruit, groenten, vlees en non-vlees) en toetje te hebben gegeten, was het hoogtijd voor de cadeaus. Mijn vader had al een paar keer gevraagd wanneer we dit gingen doen. En eindelijk, na 22.30 uur, was het zover!
Iedereen kreeg leuke cadeaus: cadeaubonnen, speciale biertjes, grappige sokken enzovoorts. Ook ik kreeg cadeaubonnen (Bol.com en Fashioncheque) en samen met mijn vriend een dinerbon om samen uiteten te gaan. Hebben we weer een reden om lekker buiten de deur te eten.

Dag 1: Eerste kerstdag was voor mij nu een dagje rust. Dingen opruimen van de dag ervoor en spullen pakken om naar mijn schoonfamilie te gaan waar ik vervolgens overnacht om bij hun tweede kerstdag te vieren. Mijn schoonmoeder heeft een prachtige kerstboom staan versierd met gouden en rode kerstversiering. Maar mijn oog viel toch wel op iets anders…cadeaus! Heel graag wil ik ze al openmaken, maar dat mag helaas niet. Dat komt pas morgen.

Dag 2: De prachtige kerstboom met cadeaus hebben jullie al gezien. Maar ja, wat zit erin? Voordat ik dat ga vertellen, vertel ik eerst wat er allemaal gebeurd is. We hadden met mijn schoonfamilie afgesproken dat ieder van ons een deel van het menu zullen maken. Ik maakte samen met mijn vriend een nagerecht. Voor dit onderdeel hebben we heerlijke ijstaart gemaakt: mango-yoghurt ijstaart. En oh, wat smaakte dat goed!Tussen de gangen door hebben we even gepauzeerd door een dobbelspel te spelen en cadeaus open te maken

Kerst van Jackie
Onze Grinch die blijkbaar toch een hele lieve Grinch blijkt te zijn, hihi.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.